7 mei 2018 19:00

Onbekend

Op een warme maandagavond 7 mei mochten onze jongens weer eens naar het altijd lastige VVGZ. Deze keer ging het niet om de competitie, maar om de kwartfinale van de nu geheten Abel Cup, voorheen Rijmond Cup.

Lastig was het zeker. De jongens begonnen ook wat nerveus en onrustig, maar door goede coaching vanaf de zijlijn door beide coaches herpakten ze zich en kwamen ze beter in het spel.

Dat resulteerde na 10 minuten in een terechte 0-1 voorsprong na een schitterende aanval van de boys.

Het zal de wedstrijd van de ingeschoten vrije trappen worden, want 7 minuten later schiet Drechtstreek de 0-2 uit een mooi genomen vrije trap binnen.

Daarna had het nog zomaar 0-3,0-4 kunnen worden maar de keeper van VVGZ en de lat zitten in de weg.

Na de rust komt VVGZ goed uit de startblokken en via een zeer hard en zuiver ingeschoten vrije trap wordt het 1-2.

VVGZ ruikt bloed en gaat fysiek harder spelen om de 2-2 te maken. Ondanks dat Drechtstreek een paar hele grote kansen gehad heeft om de voorsprong uit te bouwen is het toch VVGZ die na een onterechte vrije trap de 2-2 binnen snoeit. Onze jongens laten echter hun koppie niet hangen en strijden alsnog voor de winst. En met een schitterende vrije trap ( inderdaad...de vierde) wordt de terechte 2-3 binnen geschoten. Vlak daarna klinkt het eindsignaal en mogen de jongens zich opmaken voor de halve finale!