Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuw schnitzel menu, overwinning van het vlaggenschip, het gevoel van een kerstmarkt en Terechte nederlaag op het hoofdveld.

Nieuw schnitzel menu, overwinning van het vlaggenschip, het gevoel van een kerstmarkt en Terechte nederlaag op het hoofdveld.

Drechtstreek 5

0 - 6

VVGZ 4

Competitie

3e klasse D

Datum

16 november 2019 16:30

Scheidsrechter

Kelvin de Koning

Accommodatie

Onbekend

Het was wederom een verrassend weekend. Ik neem jullie mee in een rondje langs de velden van VV Drechtstreek. Het 2e elftal mocht om 12:00 aftrappen tegen Almkerk. Ze speelde een goede wedstrijd en bekroonden dit dan ook met een overwinning. Hierdoor ook een ronde verder in het bekertoernooi en tevens een potentiële tegenstander van ons, Drechtstreek 5. Aansluitend mocht onze trots, ons vlaggenschip het veld betreden. Ze speelden tegen VV Wieldrecht waar een aantal oud bekenden van onze club actief zijn, Buddy Vogel en natuurlijk Justin Blauw. Ik vind het persoonlijk nog steeds zonde dat Justin niet meer in ons eerste speelt. Afgelopen Zaterdag bleek wel weer dat hij zeker niet zou misstaan in ons elftal. Het eerste speelde degelijk voetbal en besloot met een stand van 1-1 meer op de aanval te gaan voetballen. Onze redder in nood PK3 kon ter nauwe nood de bal van de doellijn afhalen. Afijn het was een mooie redding. Toen was het MK14 tijd. 88e minuut, een mooie voorzet van Ton werd doorgekopt door MK14, ver buiten het bereik van de keeper, Justin B. mocht dit allemaal aanschouwen. In een stressvolle situatie gaat de mens altijd terug naar zijn oerinstinct. In Justin zijn geval is dit Blauw- Wit dus hij gaf de bal van MK14 nog het laatste zetje zodat hij er zeker van was dat er geen enkele verdediger meer bij kon. De overwinning werd hetzelfde gevierd als het behalen van het Europees kampioenschap, maar goed een succes moment is een succes moment. Goed gedaan en ik hoop dat deze positieve energie omgezet kan worden in meer punten de komende periode.

Ondertussen ben ik zelf met Jef P. een lekker balletje gehakt gaan halen bij Anton en zonen. Prima kwaliteit, ik proefde ook echt de liefde waarmee ze gemaakt zijn. Ze waren volmaakt rond, de jus droop ervan af en hij had een krachtige kruidige smaak. Vanuit de kantine zagen we 9 man en een paardenkop de warming-up uitvoeren bij Drechtstreek 5 op het hoofdveld. Gelukkig waren Sander en Hassan van het 3e bereid om nog een aantal minuten bij ons te maken, zodoende konden we gewoon met 11 man starten. Na wat kleine communicatie problemen met de VAR kon de wedstrijd beginnen. De eerste twintig minuten gingen redelijk gelijk op. VVGZ had wat kleine kansen en dat gold ook voor ons. Benoemingswaardig is de mooie aanval van Jef de K. en Dennis G. Mooie snelle counter, helaas kon Dennis dit niet bekronen met een goal. Kort erna was er een dikke scrimmage voor de goal van Laurens. Maar gelukkig was VVGZ niet in staat om de bal achter Laurens te krijgen. Maar toen, ik knipperde even met mijn ogen, stond het 0-2, 2 maal een droog afstandsschot in de lange hoek. Ik laat even in het midden of onze keeper deze ballen had moeten hebben. VVGZ begon met het opvoeren van de druk en ze kwamen ook beter in hun spel. Dat we uiteindelijk gingen rusten met 0-4 was ook terecht. Ze speelde aanvallend en goed voetbal, wij waren hier niet tegen opgewassen. Het was gemeen koud buiten dus ik pakte mijn zakflacon Jagermeister uit mijn binnenzak. Samen met Glenn thee halen voor de mannen die gebikkeld hebben op het veld. Overal een flinke scheut vanuit mijn flacon toegevoegd. In de kleedkamer aangekomen was Ruben bezig met de voorbereiding van zijn tactische bespreking.

Ik ging ondertussen mijn geblesseerde vriend Jef P. opzoeken. Die was een heerlijk biertje voor ons aan het halen. Frank en René besloten dat het buiten veel te koud was en gingen in de kantine verder kijken. Jef P. en ik besloten even bij de blokhut te gaan kijken. Ik kreeg daar direct een warm gevoel. Dit kwam zeker door de heerlijke heathers die er hangen, maar ook door de gezellige sfeer. Er stond een heerlijk klassiek muziekje op, er stond een schaal bitterballen op een statafel en er stond een hoop bier. Ik kreeg gewoon het kerstmarkt gevoel daar. Alleen de glühwein en het kampvuur ontbrak nog. Rein / Marcel / Prins misschien een tip voor de volgende keer . In de kantine draaide er een dj voor een handvol mensen. Maar het echte feest was bij de blokhut want daar werd de polonaise gelopen.

Uiteindelijk is het 0-6 geworden bij het 5de, er is nog een half uur gespeeld in de 2e helft. Terecht ook want winnen dat gingen we toch niet meer doen. Kelvin floot een prima wedstrijd, bedankt daarvoor.

Jullie denken natuurlijk zou hij die eigen goal van Bellie echt niet benoemen? Natuurlijk wel. Een flitsende voorzet van de rechtsback werd hard laag maar vooral perfect op maat voorgegeven. Ik heb het eerder in dit verslag over het oerinstinct gehad, nou Bellie is in een ver verleden schijnbaar spits geweest. Hij gleed de strakke voorzet keurig binnen bij de 2e paal: eigen goal. Hij wou de bal snel oppakken om deze spoedig naar de middenstip te brengen. Op dat moment werd hij van achteren gegrepen, schandalig vol van achteren op zijn enkel. De scheidsrechter aarzelde geen moment en trok de rode kaart uit zijn rechter kontzak. Rood voor het doelnet van Drechtstreek. Gelukkig was er nog een reserve in het materialenhok en hoefde de wedstrijd niet gestaakt te worden.

Het nieuwe schnitzel menu is sinds vandaag beschikbaar in de keuken. Ik heb her en der wat reacties gepeild over de kwaliteit. Zodoende kwam ik Patrick en René tegen, die waren bereid om mee te werken aan een kort interview.

Hallo, vertel eens even iets over jezelf.

R: René rover Kunst, 28 jaar, vrijgezel, voetbalveteraan en voorzitter van de Roversclub.

P: Patrick Kunst, 27 jaar, ik heb een vriendin, en voetballer in het eerste.

Wat is je favoriete speler en voetbalclub?

R: Ik ben voor Ajax en Elwin de Jong uit Drechtstreek 5 is mijn favoriete speler.

(Ik heb zelfs een foto boven mijn bed)

P: Ik ben voor Feyenoord en Steven Berghuis is mijn favoriete speler.

Wat eet je het liefst?

R: Mac Donalds.

P: Knackwürsten of Schnitzel.

Hoe smaakte de Schnitzel en welk cijfer zou je deze geven?

R: Hij smaakte prima, de hoeveelheid patat was ook goed. De volgende keer zou ik wel graag meer Mayo willen. Ik wil hem dan ook beoordelen met een ruime 7.

P: Ik heb heel veel ervaring met het eten van schnitzels. Ik ben zelfs in Italië op schnitzel vakantie geweest. Ik heb ook enorm uitgekeken naar de komst van de schnitzel op de club. Het snijden was prima, hij is goed krokant doorgebakken en goed sappig vanbinnen. Bij het nemen van de eerste hap reageerde mijn smaakpupillen direct. Hij proefde heerlijk, hij komt zelfs in de categorie uitstekend. De patat was niet genoeg voor mij. Ik heb er liever gewoon een potje zout bij. Ik wil daarom dit menu ook beoordelen met een 8,5.

Moet het schnitzelmenu blijven op de Zaterdag?

R: Ja

P: Zeker weten! Echt een top idee


Anton, ook mijn persoonlijke complimenten voor het inbrengen van het Schnitzelmenu.

Alex P.van A. welkom terug, ik hoop dat de virusinfectie snel verholpen is. Zonde van je problemen bij de douane toen je uit Australië kwam, maar zeg nou zelf, een zwangere kangoeroe mee terug nemen is niet slim. Ik hoop dat het gaat lukken met haar visum en anders maar alimentatie. TEAM bedankt voor het lachen afgelopen Zaterdag, ja de wedstrijd was niet best maar de gezelligheid was wel top. Hou dat dan ook in je achterhoofd want we zijn en blijven een vriendenteam.

TEAM: together everyone achieves more


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!