A.A. (Anne) Heijboer

Onbekend

Het is zaterdag 28 september 2019, de 2e wedstrijd van de competitie.

De weersvoorspellingen zagen er deze week niet al te best uit, maar gelukkig bleef het in de ochtend droog. Alleen de harde wind kan roet in het eten gooien...

Om 10:15 uur neemt VV Drechtstreek de aftrap tegen VV Pelikaan. Pelikaan die haar 1e wedstrijd niet wist te winnen, begint met brutaal voetbal tegen ons. De verwachting is dat de tegenstander zeker na de uitslag van vorige week defensiever zal starten. En met de wind in de rug hebben ze dat extraatje wat ze nodig lijken te hebben.

Echt gevaarlijk worden ze niet, na 10 minuten uitgeraasd te zijn, neemt Drechtstreek het initiatief over. De meegereisde supporters gaan er weer voor zitten en hopen weer op een doelpuntrijke wedstrijd. De kansen zijn er ook wel, alleen de scherpte ontbreekt.

In de 15e minuut valt dan eindelijk de 0-1, doelpuntenmaker is Joeri, die na het goed voorbereidende werk van Sem de bal in de goal schiet. Drechtstreek lijkt los te zijn en er ontstaan vele kansen. Een geweldige poeier van Jannes raakt helaas de lat en vanuit een kansrijke positie schiet Sander uit een corner net naast. Met 0-1 gaan we dan ook rusten.

Na de rust wordt Jadian vervangen door Splinter. Vorige week nog goed voor 7 doelpunten.

De 2e helft spelen we met de wind in de rug. En het lijkt ons nu meer voor de wind te gaan.

En dat gaat het ook, want de 2e helft is nog maar net 3 minuten bezig of Sem weet een poeier in de 16 de 0-2 op het scorebord te zetten.

Drechtstreek gaat op jacht naar meer doelpunten en brengt verse krachten met Seyhan en Karsten in het veld. Een stormloop op de de goal van Pelikaan levert vooralsnog geen doelpunten op, mede door toedoen van de geweldige goalie van Pelikaan.

Het lukt niet om verder uit te lopen en is de harde wind die het voetballen voor onze jongens moeilijk maakt. De ballen die straks worden gepasst, schieten nu net langszij....

Omdat Drechtstreek niet verder uitloopt, gaat Pelikaan op zoek naar de aansluittreffer. Maar ons centraal duo Sander en Lucas geven de tegenstander geen enkele ruimte.

10 minuten voor het eind schiet Splinter de wedstrijd definitief op slot, met een prachtig schot in de 16 schiet hij de bal in de korte hoek, stand op 0-3.

Het laatste actie is van Lucas die bij een terugspeelbal met een hoogstaande actie de 2 spitsen van Pelikaan het bos in stuurt.

Na 75 minuten fluit de scheidsrechter de heer Heijboer uit Hoornaar de wedstrijd af en neemt Drechtstreek de 3 punten mee naar huis.

Komende zaterdag speelt ons team thuis om 12:15 uur tegen VV Hardinxveld. U bent als lezer dan ook van harte uitgenodigd om onze jongens aan te komen moedigen!