Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Drechtstreek 5 schiet uit startblokken in bekertoernooi

Drechtstreek 5 schiet uit startblokken in bekertoernooi

Sliedrecht 9

3 - 5

Drechtstreek 5

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 03

Datum

4 september 2021 12:30

Scheidsrechter

L. van Dijk

Accommodatie

Sportpark De Lockhorst
Sportlaan 7
3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

SLIEDRECHT - Na de gedwongen corona-pauze van een kleine tien maanden stond voor Drechtstreek 5 afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. In de poulefase van Groep 3-03 waren de jonge honden van Sliedrecht 9 op strakke mat van Sportpark Lockhorst geen partij voor de blauw-witten, die met een 3-5 eindstand nog genadig voor hun tegenstander waren.

Ondanks wat verlate vakanties, mogelijke bevallingen en gebroken tenen (nooit je schoen uittrekken bij een fractuurtje in het teengewricht, Hengeltie!) trad Het Vijfde aan met een brede en ook wel enigszins fitte selectie. Ook de supportersschare hadden in grote getalen de reis naar het naburige baggerdorp ondernomen. Door de teen van Hengel was Frank vandaag de gelegenheidsgoalie, die een defensie van Bakkertie, Mike, debutant Nick en BP voor zich zag. Het middenveld bestond uit Heijst, Mocs en Slinger, terwijl Auwi, Peter en Hans voorin aan de slag gingen. De brede en vrij afgetrainde bank werd bezet door Buchie, Marcel, Emiel, Paul en Wim.

Nadat scheidsrechter De Jong de mannen van Het Vijfde duidelijk had gemaakt dat ze niet met 12 spelers mochten spelen (dit soort onbeduidende details vergeet je blijkbaar in tien voetballoze maanden…) en Marcel toch maar op de bank had plaatsgenomen, nam de blauwwitte brigade vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen. Achterin speelde de ploeg geconcentreerd en zorgvuldig (bondscoach Lowietje zou instemmend hebben gejuicht vanwege de passnauwkeurigheid), terwijl de vrije positionering in het aanvallende compartiment de niet bijster voetbalintelligente Sliedrechters continu in verwarring bracht. Al snel schilderde Heijst een vrije trap op het hoofd van de mee naar voren getrokken Bakkertie, die de bal voldoende schampte en pardoes achter de goalie van de Baggeraars in de touwen deed belanden, 0-1.

Het Vijfde bleef vervolgens de bovenliggende partij, terwijl de thuisploeg met een aandoenlijk enthousiasme er wat van probeerde te maken. Een van de weinige redelijke voetballers van de voor de gelegenheid in oranje gestoken Baggerdorpers probeerde het met een geplaatst schot, waar Frank nog net een handje achter kreeg. Aan de andere kant voerde Peter zijn beste Haaland-imitatie uit door het lederen speeltuig met kracht en precisie op de paal te deponeren.

Door de fijne mogelijkheid tot doorwisselen waren inmiddels Buchie, Marcel en Wim in het veld gekomen en zij konden meejuichen toen Auwi liet zien de snelle, directe dribbel nog niet verleerd te zijn. Na een lange rush en wat druk kap-en-draai-werk (eigenlijk een keertje te veel, maar goed…) rondde de buitenspeler doeltreffend af met een strak schot, 0-2. Korte tijd later was het tijd voor de rust langs het veld met een heerlijke jerrycan, waarvan de inhoud treffende gelijkenissen had met Flugel.

Na rust kwam ook Emiel binnen de lijnen. De liefhebbers gingen er goed voor zitten, maar zagen hem binnen de kortst mogelijke tijd, na een enthousiaste sprint en dito voorzet, met een spierblessure langs de kant van het veld liggen. In de teleurstelling van zes vergelijkbare spierblessures in de laatste vijf wedstrijd besloot de middenvelder terstond zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Uw verslaggever hoopt stiekem alvast op een rentree ergens in de toekomst, maar voor nu bedankt voor jouw tomeloze inzet en verfijnde technische spel door de jaren heen. Altijd erg van genoten!

Ondertussen was de concentratie bij Het Vijfde wat afgenomen, wat prima werd geïllustreerd door Frank, die bij een houdbaar lijkend schot van een van de Baggerkoppen wel dook, maar niet zijn armen uitstak, 1-2. Dit bracht de bezoekers weer in het land der levenden en pardoes was de marge weer twee, toen Buchie na een afgeslagen corner het hoofd van Auwi vond, die netjes binnenkopte, 1-3. De thuisploeg was niet zo blij dat de scheids de corner liet nemen, want ze waren nog aan het wisselen. Het leermoment voor de jonge baggeraars: nooit wisselen bij een corner!

De wedstrijd sleepte zich vervolgens wat aan op het inmiddels zonovergoten Sliedrechtse voetbalveld. Het Vijfde kon wel, maar wilde niet echt. De tegenstander wilde wel, maar kon niet echt. De Sliedrechtse doelpuntenmaker besloot het maar van eigen helft te proberen, kwam daarmee nog redelijk in de buurt ook, maar door goed coachen van Marcel wist Frank bijtijds dat de bal naast het doel in het vangnet zou verdwijnen. Toch werd het weer een soort van spannend, toen een corner door een van de Sliedrechtse aanvaller net voor Nick richting het doel werd gedevieerd, waarop Frank niets anders restte dan de bal uit het net te halen, 2-3.

Sliedrecht putte korte tijd hoop, die binnen de kortste keren weer de grond in werd geboord, toen Bakkertie zijn tweede van de middag binnenknikte na een perfecte voorzet van Buchie, 2-4. Na een prachtige aanval over vele schijven was de ingevallen Paul dichtbij de vijfde blauwwitte treffer, maar zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. Door het doorwisselen werd het spel niet veel beter, maar Het Vijfde ging freewheelend richting einde wedstrijd.

Toch keerde de spanning nog voor een minuutje terug, toen Mocs een vijandelijke corner met een schitterende assist bij een Sliedrechtse aanvaller bracht en Mike het dekken van de paal wel heel letterlijk nam door er geen centimeter bij vandaan te komen. De vraag blijft wel of de verdediger de 3-4 zou hebben kunnen voorkomen, want de afronding was hard en geplaatst. Vanaf de aftrap zette Heijst Auwi aan het werk met een goede dieptebal en de aanvaller complementeerde zijn hattrick met buitenkant rechts in de verre hoek voor de 3-5 eindstand.

Komende zaterdag vervolgt Het Vijfde de bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen Lekvogels 3. Zonder Paul, die ergens in het land van bondscoach Dick Advocaat handelend moet gaan optreden (succes!), maar met een hele hoop enthousiaste spelers, die reeds op zaterdagavond vele plusjes in de groepsapp lieten verschijnen.

Opstelling: Frank; Bakkertie, Mike, Nick, BP; Heijst, Mocs, Slinger; Auwi, Peter, Hans

Wissels: Buchie, Marcel, Emiel, Paul, Wim

Scoreverloop: 0-1 Bakkertie (Heijst); 0-2 Auwi; 1-2; 1-3 Auwi (Buchie); 2-3; 2-4 Bakkertie (Buchie); 3-4 (Mocs); 3-5 Auwi (Heijst)

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!