Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

PAPENDRECHT- Na twee weken rust heeft Het Vijfde de tweede positie in de competitie weten te behouden. In een zeer doelpuntrijk duel werd Alblasserdam 3 toch redelijk eenvoudig verslagen met 9-3.

Door voetblessures, sportende kinderen, kapotte hamstrings (Emiel! Rentree wanneer?) en koppen vol met snot (laat je testen!) stonden er op zaterdagmiddag twaalf uur exact elf man van Het Vijfde op het veld. Precies genoeg zou je zeggen, tot het besef kwam dat je ook een grensrechter moet aanleveren. Oud-teamgenoot Jeroen betrad net het veld in de hoop zijn vrienden in alle rust te kunnen supporten, toen hem de ondankbare taak van lijnrechter werd opgedragen, waarvoor dank! Hij zou later worden overgenomen door de iets vertraagde Slinger, die op zijn beurt nog voor het einde van de eerste helft het stokje letterlijk zou overdragen aan de geblesseerd uitgevallen Marcel.

Verder stond Hengel gewoon in de goal. Voor zich had hij een defensie van Hurk (die de eerste helft nog wat misselijkheid van de avond ervoor moest wegspelen), Michel, Wim-Jelle en Bakkertie. Het middenveld bestond uit Marcel, Buchie en Nick en de aanval werd gecomplementeerd door Auwi, Peter en Stijn. Na het arriveren van Slinger had Drechtstreek in ieder geval nog één wissel gevonden voor deze wedstrijd. De tegenstander stond met elf man en zonder wissels. Het zou dus een wedstrijd van de lange adem worden.

Gelegenheidsscheidsrechter Matthijs Kuil telde er in ieder geval elf aan beide kanten en zag ook nog lijnrechters staan, dus besloot te fluiten voor de aftrap. Drechtstreek nam gelijk het initiatief en creëerde zo wat kansen. Stijn had al vroeg in de wedstrijd kunnen scoren, maar het ontbrak hem aan scherpte en de keeper had geen enkele moeite met een schot recht op hem af. Inmiddels verzamelden steeds meer supporters zich langs het veld, die niet veel later al beloond werden, toen Peter de bal vanaf links buiten de zestien besloot te schieten met buitenkant rechts. De ietwat kleine keeper van Alblasserdam kon alleen maar toekijken hoe de bal over hem heen vloog en terecht kwam in de goal, 1-0. Niet veel later wist Auwi op snelheid de achterlijn te halen, waarna hij de bal klaar kon leggen voor Peter, die wederom zou doen waar hij goed in is, scoren: 2-0.

De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Auwi. Na wat gedribbel op eigen helft tussen drie Alblasserdammers ging Stijn de één-twee aan met Buchie om zich te laten lanceren. Eenmaal voorin aangekomen, kon Peter worden gevonden aan de linkerkant van het veld, die op zijn beurt Auwi vrij zag staan aan de rechterkant. Wat volgde was een voorzet op maat richting Auwi, die de voorzet van Peter zou fijn vond, dat hij besloot de bal in één keer van buiten de zestien op de pantoffel te nemen. Een kanonskogel die via de onderkant van de lat in het doel belandde, met grote extase tot gevolg. Het publiek stond juichend op de banken, Auwi werd om de nek gevlogen en de wedstrijd leek met een vroege 3-0 al beslist. En waar veel mensen zouden zeggen: “Zo maakt hij hem nooit meer”, kan je dat bij Auwi met geen enkele zekerheid zeggen.

De mannen van Alblasserdam gaven echter niet op en zochten naar hun mensen voorin, en met succes. Wat er precies gebeurde, is voor velen onduidelijk, maar na wat geklungel in het strafschopgebied en een uitkomende Hengel, met vallende aanvaller tot gevolg, ging de bal op de stip. Scheidsrechter Kuil zou later voor de camera uitleggen dat vanuit zijn oogpunt het er enorm veel van weg had dat Hengel met twee benen uitgekomen zou zijn richting de aanvaller, die het op zijn beurt een 100 procent rode kaart vond. Hengel vond het niks, maar kon helaas de pingel niet stoppen, 3-1. Drechtstreek toonde zich weerbaar en ging gelijk op zoek naar een grotere marge, die ook gevonden werd. Wim was van achteruit iets mee opgekomen en wist een voorzet te geven, die in de kluts prompt voor Stijns voeten terecht kwam. Hij zou - in tegenstelling tot Slinger een paar minuten daarvoor - niet nadenken maar gewoon doen, 4-1.

Vlak voor rust vond er nog een moment van verslapping en miscommunicatie plaats. Wim wilde de bal richting Marcel spelen, die echter net geblesseerd wegliep. Wat volgde, was een zeer lullig balletje in de voeten van de tegenstander, die zo ineens 1 op 1 stond met keeper Hengel en dit cadeautje niet onbenut liet, 4-2. Daarmee stond de ruststand op het bord.

Na rust waren het de mannen van Alblasserdam, die wat initiatief namen en snel wisten te scoren, 4-3. Hierop besloot Buchie dat hij echt niet meer verder kon en dat betekende voor Drechtstreek dat het de wedstrijd met tien man moest uitspelen, nadat eerder Marcel niet meer verder kon. Het zorgde voor wat spanning bij Drechtstreek en de tegenpartij kreeg weer hoop en vertrouwen. Toch bleek dit zeer onterecht. Al snel bleef Drechtstreek zoeken naar de mensen voorin met snelheid en zo stormde Stijn en Auwi weer eens naar voren om de matige verdediging van Alblasserdam pijn te doen. Dit keer kon Stijn de bal in de zestien naar Auwi spelen, die met een geplaatst schot vanaf links in de verre hoek de keeper kansloos liet: 5-3.

Een mentale tik werd daarmee uitgedeeld met nog vier doelpunten tot gevolg. Auwi wist met een bijna identieke goal, namelijk wederom een geplaatst schot met rechts vanaf links de 6-3 te noteren, waarmee hij zijn hattrick completeerde. Niet veel later draaiden de mannen voorin het eens om, waarbij Auwi Stijn wist te bedienen. Laatstgenoemde nam de bal aan met rechts en plaatste hem met links langs de niet al te moeilijk te kloppen keeper, 7-3. Even later was het wederom Auwi, die voor de 8-3 zorgde. Met zo veel doelpunten is het soms lastig een dag later nog te herinneren hoe het ging, maar waarschijnlijk ging hij op snelheid vier verdedigers voorbij en stiftte hij over de keeper heen of zoiets.

Tegen het einde van de wedstrijd werd er nog voor een mooi slotakkoord gezorgd door Wim. Bij een stand van 8-3 gebeuren de gekste dingen en zo besloot Wim het er eens op te wagen om mee naar voren te gaan. De verdedigers hadden hun handen vol aan Peter en Auwi, waarop Wim volledig vrij gelaten werd. Het werd gezien door Peter, die de bal aan Wim gaf, die op zijn beurt geen moment nadacht en van ver buiten de zestien met een uiterst geplaatst schot geen genade toonde aan de Noorderburen. En waar veel mensen zouden zeggen: “Zo maakt hij hem nooit meer”, zou dat in zijn geval zomaar eens kunnen kloppen. Het maakte de goal niet minder mooi en de eindstand was hiermee bepaald, 9-3.

Zoals eerder vermeld staat Drechtstreek door deze glansrijke overwinning keurig tweede in het klassement. Over twee weken hoeven de mannen pas weer aan te treden. Dit keer tegen de altijd lastige Oosterburen Sliedrecht. Komt dat zien!

Opstelling: Hengel; Hurk, Wim, Michel, Bakkertie; Marcel (Slinger), Nick, Bucholz; Auwie, Peter, Stijn

Scoreverloop 1-0 Peter; 2-0 Peter (Auwie); 3-0 Auwie (Peter); 3-1; 4-1 Stijn (Wim); 4-2; 4-3; 5-3 Auwie (Stijn); 6-3 Auwie; 7-3 Stijn (Auwie); 8-3 Auwie; 9-3 Wim (Peter)