Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Het Vijfde overtuigend langs Oranje Wit

Het Vijfde overtuigend langs Oranje Wit

Drechtstreek 5

5 - 2

Oranje Wit 6

Competitie

4e klasse 11

Datum

9 oktober 2021 16:15

Scheidsrechter

P.J.J. Waals

Accommodatie

Sportpark Oostpolder
Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

PAPENDRECHT - Na de vermijdbare zeperd van afgelopen week tegen Nieuw-Lekkerland heeft Drechtstreek 5 de smaak van een overwinning weer mogen proeven. In een vermakelijke pot voetbal werden de bezoekers van Oranje Wit 6 op een overtuigende 5-2 nederlaag getrakteerd.

Door eeuwig durende verbouwingen, leuke festivalletjes, verlate vakanties en andere activiteiten was het voor Wim gedurende de week weer puzzelen om een representatieve selectie op de been te brengen. Gelukkig was Hurk weer inzetbaar (met nieuw haar), kwam Ado de eerste helft zijn nieuwe schoenen uittesten en kon Mike zich tijdig losmaken van een cursus ‘hamburgers bakken’, waardoor er veertien man klaar waren voor de strijd met de na jaren van voetbalgevechten zeer bekende ‘oudjes’ van de Dordtse bezoekers.

De defensie bestond grotendeels uit de bekende namen: Hengel in de goal, met van links naar rechts voor zich, Bakkertie, Nick, Wim en BP. Het middenveld was wat versterkt met Auwi, Mocs, Marcel en Ado. Voorin ging het spitsenduo Peter en Frank op zoek naar goals. De bank werd bezet door Hurk, Mike en Kuil, die de grensrechtersvlag ter hand nam, terwijl Waals weer aanwezig was als scheidsrechter. Die ensemble werd ondersteund door de fanatieke supportersschare, waarin zelf Twat acte de presence gaf na weer een nederlaag van de hoofdmacht te hebben aanschouwd.

De bezoekers van Oranje Wit zijn al jaren een waardig opponent van Het Vijfde, wat door de jaren heen tot mooie potjes geleid heeft. Ook nu ontspon zich onder de bijna invallende duisternis, vanwege het waardeloze tijdstip van aftrappen (16.15 uur), een interessante strijd. In de gelijk opgaande openingsfase namen Auwi, Peter en Frank het oranje-witte doel onder vuur namens de thuisploeg en moest ook Hengel zich onderscheiden met een knappe redding. Het waren uiteindelijk de bezoekers, die de score openden. Een scherp ingedraaide corner ging onder het trappende been van Marcel door en viel pardoes bij eerste paal binnen, 0-1.

Het Vijfde richtte zich echter snel weer op. Auwi werd vrijgespeeld op de rechterflank en leverde een precieze voorzet af, die bij de tweede paal werd binnengekopt door Frank, 1-1. Kort daarna leverde een snelle, korte combinatie tussen Peter en Frank, met een smerig hakje tussen drie tegenstanders door, een enorme kans op voor eerstgenoemde. De Dordtse goalie redde echter miraculeus op de prima inzet van de spits, waarna een onoverzichtelijke scrimmage er uiteindelijk toe leidde dat Peter de bal weer terugvond en de inkomende Ado bediende. De middenvelder wijdde zijn nieuwe schoenen in door hard en hoog binnen te knallen, 2-1.

De Drechtstreek defensie kreeg steeds meer grip op de aanvallen van de bezoekers, waardoor de thuisploeg meer en meer de bovenliggende partij werd. De 3-1 kon dan ook niet uitblijven en viel toen Peter Frank op de rand van het strafschopgebied bediende. De spits besloot tot een niet zo hard, maar o zo geplaatst schot in de korte hoek, dat via de binnenkant van de paal binnenviel, 3-1.

Het Vijfde ging wat freewheelend richting de rust en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd, toen Nick zijn directe tegenstander even kwijt was en dit poogde te herstellen met een wat onbeholpen sliding. De slimme spits van de bezoekers maakte graag gebruik van het uitgestoken been en Waals kon niet anders dan naar de stip wijzen. De rossige middenvelder van Oranje-Wit liet Hengel vervolgens volkomen kansloos, 3-2.

Na de thee kwam hurk in de ploeg voor Ado. De kittige back liet zich gelijk gelden door zijn ‘favoriete’ tegenstander van de laatste jaren, de mateloos irritante spits van de Dordtenaren, gelijk een tikkie te geven. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en lieten hierbij grote ruimtes in de rug, waar Het Vijfde wel raad mee wist. Mocs dook na een goede loopactie op in het strafschopgebied en werd wat onhandig van de sokken gelopen door zijn tegenstander. Weer kon Waals niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Frank nam deze uitgelezen mogelijkheid om zijn hattrick te vervolmaken uiteraard dankbaar in ontvangst en wachtte tot de doelman richting de ene hoek door om het speeltuig rustig in de andere te schieten, 4-2. De spits kreeg daarop direct een publiekswissel, waarbij Kuil zijn plaats in de aanval in nam.

Het Vijfde ging rustig door met het uit elkaar spelen van de bezoekers door middel van vlijmscherpe counters. In de afronding ontbrak echter de scherpte, waardoor de voorsprong niet werd uitgebreid. Achterin werd solide verdedigd op een momentje van onoplettendheid bij Wim na. Hij verspeelde de bal aan de Oranje-Wit spits en besloot hem dan maar een lekkere knuffel te geven. Volgens de bezoekende aanvaller was dit een “1000 procent” penalty en daar kon hij wel eens gelijk in hebben gehad. Waals was echter niet onder de indruk en liet verder spelen.

Mike was inmiddels de uit elkaar vallende Auwi komen vervangen. Ook kreeg Bakkertie iets voor elkaar dat uw verslaggever in ruim dertig jaar op en langs de velden nog nooit had gezien. Zijn pass richting de diepgaande Peter had niet de verwachte richting, waardoor de aanvaller en zijn directe tegenstander in volle sprint van richting moesten veranderen. Dit leidde bij beide spelers tot een knappende hamstring, waardoor Frank Peter moest komen vervangen en Oranje-Wit met tien spelers verder moest vanwege een gebrek aan wisselspelers.

Met het numerieke overwicht was voor Het Vijfde inmiddels een speeltuin geworden. Legio kansen werden aan een geregen, waarbij Mike vergat te stiften in plaats van te schieten in een één-op-één situatie met de vijandelijke goalie en Frank een afgemeten voorzet van Kuil tegen een tegenstander aan kopte in plaats van in de goal. Uiteindelijk was het slotakkoord van de wedstrijd voor Mocs, die werd vrijgespeeld door Kuil. Een kapbeweging en geplaatst schot later was de 5-2 een feit. Vol trots keek de middenvelder naar zijn gezinsleden langs de kant van het veld, maar die hadden de goal gemist doordat ze zelf lekker met een balletje aan het pielen waren. Waals vond het wel mooi geweest en liet voor de laatste keer deze middag een fluitsignaal over het kunstgras van Sportpark Oostpolder schallen.

Met deze overwinning nestelt Het Vijfde zich in de top van het klassement van de Vierde klasse 11. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij ZBC’97 3 in Zwijndrecht. Op weg naar de volgende driepunter!

Opstelling: Hengel; Bakkertie, Nick, Wim, BP; Auwi (Mike), Mocs, Marcel, Ado (Hurk); Peter (Frank), Frank (Kuil)

Scoreverloop: 0-1; 1-1 Frank (Auwi); 2-1 Ado (Peter); 3-1 Frank (Peter); 3-2; 4-2 Frank (pen); 5-2 Mocs (Kuil)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!