Zwaluwen Jeugd Beker O19 2e ronde Groep 1 05

Lange Wiep 1
4251XZ
WERKENDAM
tel. 0183-501770

Het bekeravontuur van Drechtstreek 19-01 begon met een poule fase tegen Madese Boys uit 1-6 winst, Beek Vooruit thuis 5-2 winst en Virtus uit 1-3 winst.

Dit betekende dat Drechtstreek de poule fase met 9 punten wisten te winnen en door naar de 2e ronden gingen.

Na een wat mindere start in de competitie, wat mede door een aantal verschillende redenen werd veroorzaakt (blessures, vakanties bij zowel ons en de selectie).

Wachten ons in de 2e ronden een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys 18-01, op een woensdag avond.

Met een flink aantal supporters en wederom een aantal blessures en vakantiegangers, begonnen wij aan deze wedstrijd.

Met een voetballende ploeg tegenover ons, gingen de jongens van Drechtstreek met de juiste instelling en plezier deze confrontatie aan.

Het was Drechtstreek die de wedstrijd domineerde met goed positiespel en drukzetting vooruit, wat resulteerde in een groot aantal kansen voor Jop, Thijmen, en Timo en een aantal schoten uit de 2e lijn.

We gingen hierdoor rusten met een 0-0 stand, na de wel verdiende rust ging Drechtstreek verder waar ze in de 1e helft gebleven waren.

Ook hier veel kansen gecreëerd, maar zoals altijd komt hierdoor ook ruimte voor de tegenstander.

Milan Braat die vanavond onze keeper was, liet zich gelden met een aantal goede reddingen.

Een mooie en spannende wedstrijd verzorgd door beide ploegen liep zo ook naar het einden, en de eindstand was dan ook 0-0.

Er moest een winnaar komen, en bij de jeugd geen verlenging maar direct strafschoppen.

De 1e stafschop van Kozakken Boys werd door Milan gestopt.

1e ->Bastiaan schoot raak    0-1

2e -> Delano   schoot mis     1-1 (op de paal)

3e -> Senna     schoot raak    2-2

4e -> Nik          schoot raak    3-3

5e -> Nigel       schoot raak    4-4

6e -> Son           schoot raak   5-5

7e strafschop wederom gestopt door Milan 5-5

7e -> Rocco       schoot mis    5-5 (op de paal)

8e -> Jordy        schoot raak   6-6

Milan stopt de 7e strafschop en zijn 3e van Kozakken Boys

9e -> Jop            schoot raak, Drechtstreek door naar de 3e ronde.

Een wedstrijd mooie om te zien en leuk om mee te maken, en hij werd nog mooier doordat de jongens zichzelf beloonde na goed vertoont spel met de winst en een wedstrijd in de 3e ronden.

Mannen gefeliciteerd en suc6 met de volgende wedstrijden in de competitie en beker.