Drechtstreek 8 ten onder in Vrouwenhemel *

Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM

Op de eerste zomerse dag van het jaar vertrokken we met 2 volle auto's naar Werkendam voor de returnwedstrijd tegen de Kozakken Boys. Deze middag schenen wij de hoofdact te zijn op sportcomplex “de Zwaaier”.

Door het fileleed op de a15 kwamen we iets later het veld op in het mini stadion. Martin had in de kleedkamer al de opstelling opgelepeld en één uitspringende naam stond op papier. Winash in de goal, na 3 jaar maakte hij weer zijn debuut voor het 8e. Met jeroen k, René, Adriaan en Chris s was stond de achterhoede. Op het middenveld was het Marcel, Jeroen R, Daan, en Ben. Spitsen Floran en Patje maakte de 11 compleet. Erik was ondanks blessureleed ook aanwezig en nam de vlag ter hand als assistent scheidsrechter. Wissels Martin, Buks, Jarige Job Frank en Denes.

Vanaf het fluitsignaal was het de thuisploeg die op onze helft druk zette en Winash moest al meteen een redding verrichtten. De druk hield zeker een kwartier aan en met kunst en vliegwerk hield de verdediging stand. Hierna kwamen de eerste counters van Drechtstreek 8 die net voorin de scherpte mistte om af te drukken. Dit werd wel het spelbeeld van de de eerste helft. Kozakkenboys op onze helft en wij met Floran de diepten en snelheid van de counter opzoeken. Dit resulteerde ook in de 0-1. Nadat René de bal onderschept had en Jeroen R had aangespeeld vond deze de diepgaande Floran , met een mooie aktie omspeelde hij zijn direkte tegenstander en vond de mee opgekomen Ben. Ben twijfelde niet en met een gedrukt schot van buiten de 16 vond hij het net.

De Werkendammers moesten nu kleur bekennen en gaven nog meer druk maar Winash kon zijn doel met prachtige reddingen schoonhouden. Nadat René het veld moest verlaten omdat een Kozak een elleboog had uitgedeeld nam Frank zijn honneurs waar. Met een paar goede counters voor de rust konden we helaas toch niet de tweede erin prikken en daarom was de ruststand 0-1 in ons voordeel.

In de rust weer de nodige wissels waardoor Patje, Jeroen k, en Chris het veld moesten ruimen. Direkt vanaf de aftrap had Martin een grote kans maar door een duw in de rug was het schot onzuiver en naast. Nu lag het initiatief bij het 8e en was het Daniël met een goede kans, ook deze ging naast.

Helaas ging het dan toch weer mis in de omschakeling en wist Kozakkenboys met een uitbraak de 1-1 te noteren. Het warme weer begon zijn tol te eisen bij de oudjes en de “boys”sloegen nogmaals toe en keken we tegen een 2-1 achterstand aan.

Toch bleef het 8e aardig voetbal op de mat leggen en Ben en Martin konden elkaar net niet vinden anders had zeker de gelijkmaker op het bord gestaan.

Ook nog zeker met de gevaarlijke hoekschoppen van Frank waar de bal van de lijn gehaald werd zorgde bijna voor een verdiende goal. Dan zoals de voetbalwetten zijn als je zelf niet scoort doe de tegenstander dat wel en dat was zo. Met een kopbal van dichtbij kon Winash hier niets tegen doen en stond het ineens 3-1. Met nog 3 minuten op de klok was het Martin op aangeven van Ben die voor het slotakkoord zorgde en de 3-2 binnenschoot.

De scheidsrechter besloot na de aftrap hiervan direkt af te fluiten waardoor er geen eindoffensief meer kon plaatsvinden.

Weer geen punten mee naar de Oostpolder, maar wellicht volgende week tegen VVAC thuis. Het 8e verdient u support, dus kom allen en steun de oudjes.
 *Bron wikipedia