Drechtstreek 8 "behoudt" de nul

Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT

Er zijn zo van die wedstrijddagen dat je gebrand bent op punten of in ieder geval 1 punt. Op de laatste speeldag van het seizoen voor Drechtstreek 8 was dit zeker het geval want in de tot nu toe dramatisch verlopen competitie stond de teller nog steeds op nul punten. Vandaar dat 19 man stonden te trappelen voor het slotduel thuis tegen Heerjansdam 7.

De basis bestond uit Sem in de goal; Denes-Frank-Adriaan en Jeroen K in de verdediging. Het middenveld startte met Timo-Daniël-Jeroen R-Dirk. Voorin startte het koppel Ben met Patje. Het zonnetje scheen volop toen arbiter Bloemscheer op de fluit blies. De wedstrijd ging eigenlijk op en neer en het spektakel speelde zich voornamelijk in de eerste helft af. De meer voetballende ploeg was de groen-zwarte formatie die ook met 0-1 op voorsprong kwam. Toen Timo op het middenveld de bal stroperig onder zijn schoen meekreeg stuurde hij Daan over rechts weg. Na een drietal mooie passeerbewegingen verschalkte onze “krav-magiër” met buitenkant rechts de Heerjansdam-goalie en de 1-1 stond op het bord. Na de 1-2 geïncasseerd te hebben rechtte het achtste wederom de rug. Denes veroverde op rechts de bal en via Timo kwam de bal bij Ben terecht die met een heerlijk schot de 2-2 binnenjoeg. Toch bleven we moeite houden met de beweeglijke en wisselende tegenstanders die het onze verdediging knap lastig maakten. Helaas liepen ze weer weg tot 2-4. Patje kreeg hierna een mooie kans maar zijn lobje ging nét over. De ingevallen Metin en Martin zorgden voor weer meer druk naar voren wat resulteerde op een mooie aanval over rechts die op voorzet van Ben door Patje fraai afgemaakt werd tot de 3-4 ruststand.

In de rust werden de verse krachten Gert Jan, Marcel, Erik, Kevin, Floran en Rene ingebracht. Heerjansdam met beperkt aantal wisselspelers beperkte zich tot counters waarbij met name Sem in de goal zich met een paar fraaie reddingen zich in de kijker speelde en Drechtstreek 8 in de race hield. Martin bracht Daan nog een keertje in stelling maar zijn sliding kwam een tiental centimeters tekort om binnen te glijden. Acht minuten voor tijd leek Drechtstreek toch nog loon maar werken te krijgen. Ben speelde de bal naar Floran aan de rechterkant van het veld. Deze verstuurde op een Bergkamp-achtige wijze een mooi lobje over de uitlopende doelman die exact in de goal belandde: 4-4. Een vreugde explosie vanaf de bank/kant was het gevolg. Was dit het punt waar we naar op zoek waren? Drechtstreek wilde zowaar nog meer; zocht de aanval maar vlak voor tijd kwam dan toch nog het deksel op de neus. Via een lepe tegenaanval werd het alsnog 4-5 voor Heerjansdam. De blauw-witte formatie gedesillusioneerd achterlatend…….

Ondanks de regenbuien die vokgden zorgde de uitstekend verzorgde team-bbq bij Jeroen Kroone toch nog voor een perfect einde van het puntloze seizoen. De pulled-pork/drumsticks/boutdraai-kippies/sateetjes en spare-ribs vergezeld door vele afzakkertjes, heerlijke salades, Slydrecht koekie likeurtjes en de Nicaragua sigaren maakte de seizoensafsluiting onvergetelijk. Ook over de plannen voor aankomend seizoen werd volop gediscussieerd zodat we met de nodige versterking en een frisse mindset na de zomerstop een gezellig en puntenrijke competitie tegemoet gaan.