Drechtstreek JO19-1 KAMPIOEN 4e Divisie C

GILZE
tel. 0161-451993

De kampioenswedstrijd:

Het is zaterdagochtend 18 mei 2024 11:45 uur als onze jongens zich moeten verzamelen bij Tapperij Tijdloos voor een gezamenlijke lunch. Het is er voor het vlaggenschip van de jeugd alles aan gelegen om zo goed als mogelijk voorbereid aan de laatste competitiewedstrijd tegen VV Gilze te starten, om zo de titel binnen te halen.

Na de lunch staat de bus klaar om al reizend naar het mooie sportcomplex Verhoven in Gilze af te reizen.

Om 15:23 uur floot scheidsrechter Streefkerk voor de start van de wedstrijd.

Vanaf het begin was te merken dat er spanning op de wedstrijd zat, de combinaties liepen niet soepel en de tegenstander, die op de laatste plaats staat, wilde de punten niet aan ons cadeau geven. In de 9e minuut was het Gilze die op voorsprong kwam na een snelle uitbraak over links die fraai werd afgerond door hun spits (die zijn 23e wist te maken van het seizoen). Drechtstreek stroopte opnieuw de mouwen op en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Gilze verdedigde stug. Na 20 minuten ging een schot van Tokunbo rakelings over en dat was het startsein om vol gas door te gaan. De druk op Gilze nam steeds meer toe en het  werd op eigen helft goed vastgezet door onze jongens. Toch was het lang wachten totdat de gelijkmaker viel, maar in de 38e minuut was het Nick die de bal in het net wist te schoppen, 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust ging Drechtstreek op jacht naar de voorsprong. Toch leek Gilze weer vanuit een snelle tegenaanval te scoren, maar het was onze keeper Jaiden die in een één op één actie redding bracht.

Kort daarna was het Seyhan die in de 60e minuut voor de bevrijdende 1-2 zorgde. Kort hierna kregen we ook het definitieve bericht door dat onze concurrent Hilvaria had verloren en hiermee het kampioenschap voor ons definitief binnen was.

Toen de spits van Gilze ook nog eens rood kreeg vanwege natrappen was het helemaal gedaan en liepen onze jongens verder uit. Het was Jesse die in de 83e minuut voor 1-3 zorgde. Maar het slotakkoord was voor Levy, die na zijn schouderblessure toch een paar minuten speeltijd mee pakte en op een zeer fraaie wijze de 1-4 voor zijn rekening nam, waarbij de verdediging op een kinderlijke manier werd uitgespeeld en hij koelbloedig afrondde.

Daarna floot de scheidsrechter direct af en barstte de feestvreugde los, vloeide de champagne rijkelijk, werd de kampioensschaal overhandigd aan de spelers en waren er bloemen voor de stafleden Hawar, Imad, Martijn en Peter.

Een wereldprestatie van dit team, dat vanaf het begin van deze competitie de 1e plaats niet heeft afgestaan en voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen is geworden op dit hoge niveau (4e divisie).

Bij aankomst op de club werden onze jongens als ware kampioenen door de Jeugdcommissie, het  bestuur en vele supporters onthaald en ging het feest nog lange tijd door.

Tot slot willen we de vereniging en met name sponsor Breko en Tapperij Tijdloos hartelijk bedanken voor alle goede zorgen tijdens de kampioenswedstrijd, maar ook gedurende het gehele seizoen.