Een derby waar de vonken vanaf spatten

Papendrecht JO10-1JM

Drechtstreek JO10-2

1e klasse (4e fase) 03

18 mei 2024 10:30

R. Regeer

Sportpark Slobbengors
Industrieweg 3
3351LB
PAPENDRECHT

Als afsluiter van het seizoen stond zaterdag een echte derby op het programma. Een seizoen, waarin we hebben laten zien dat wij een goed team hebben. We begonnen in de tweede klasse, waarin we het op moesten nemen tegen voornamelijk Jo10-1 teams van verenigingen uit de regio. In deze klasse wisten we nagenoeg alles te winnen, zodat wij promoveerde naar de eerste klasse. In deze klasse waren ook alleen Jo10-1 teams onze tegenstanders. Het verschil tussen deze teams en onze jongens was niet heel groot, maar wij wisten helaas niet te winnen.

Afgelopen zaterdag hadden we de laatste kans om een wedstrijd in de eerste klasse te winnen. Na een goede warming-up begonnen we sterk aan de wedstrijd en al snel kwamen we op voorsprong door een prachtig doelpunt van Varai, 0-1. Het leek er op, dat alles wat wij dit seizoen geleerd hadden, vandaag in het veld te zien was, want we speelde heel goed voetbal. Met de lange bal van Bastiaan op ons aanspeelpunt, Collin, in de voorhoede verraste wij vv Papendrecht keer op keer.. Er volgde kansen voor Fedde, na een vrij trap van Louay, en Bruce, na een pass van Collin, maar helaas scoorde de rood-zwarten 1-1. We raakten hiervan niet onder de indruk en het was weer Varai, die zorgde voor een voorsprong, 1-2. Het scoreverloop was derbywaardig want Papendrecht wist wederom gelijk te maken, 2-2. De spanning zat er goed in en het was weer Drechtstreek, die op voorsprong kwam. Uit een strakke hoekschop van Collin, kopte Fedde de bal hard in de touwen, 2-3. Op eigen verzoek, ging Maher op de rechts achter positie spelen en verdedigde daar zeer verdienstelijk en de ruststand was een 2-3 voorsprong.

Na de vele complimentjes van de trainers, maar ook met de waarschuwing dat we er nog niet zijn, startten we de tweede helft. Het fluitje van het begin van de tweede helft was nog niet geklonken of Papendrecht had de gelijkmaker al in het doel leggen, 3-3.
Gelukkig lieten we onze koppies hierdoor niet hangen en wist (weer) Varai te scoren uit een assist van Collin, 3-4. Na een hele goede eerste helft en ook een prima tweede helft, werd het voetbal iets slordiger en de kleine foutjes werd door vv Papendrecht direct afgestraft, zodat we voor het eerst deze wedstrijd op achterstand kwamen, 5-4.  Toch streden we door en gaven ons niet gewonnen. Collin scoorde met een lage schuiver de gelijkmaker, 5-5.
Vanaf dit moment, viel het muntje steeds in het voordeel van de dorpsgenoten en in no-time liepen ze uit naar 8-5. Het was een geweldige wedstrijd en een waardige afsluiting van het seizoen. Uiteraard jammer dat we verloren hebben, maar we speelde tot de 5-5 een prima pot.

Na afloop trakteerde Ole op een heerlijk zakje chips, zodat het verlies iets dragelijker werd. Langs deze weg willen wij Ole hartelijk bedanken voor de actieve en positieve inbreng bij ons team. De kinderen en de trainers zijn zeer blij met hem en gaan ‘m zeker missen.

We hebben nog 2 toernooien te spelen, voordat we echt met zomervakantie gaan:
1 Juni Ouddorp (in de middag)
8 Juni ’s Gravendeel (in de ochtend)