Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

Het voetbaljaar 2024 begon met een vroege inhaalwedstrijd tegen Kozakken Boys 6. Ook vorig jaar speelden we tegen hen in de competitie: thuis verloren we kansloos met 2-4 en uit wisten we een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Ditmaal hadden we genoeg man aangevuld met nieuwe aanwinst Melvin Wolters en keeper Dinand. OR was afwezig dus had Martin zelf de volgende basis voor ogen: Dinand in de goal. Achterin Marcel-Frenkie-René-Denes. Het middenveld bestond uit Ben-Daniël-Melvin-Jeroen R. Met voorin Patje en Metin.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging gelijk op: het was aftasten geblazen. Er was geen duidelijk bovenliggende partij. Metin kwam met wat spaarzame solo’s dichtbij de goal maar dit leverde helaas geen voorsprong op. Na ongeveer een kwartier torende “Bud Spencer” bij een corner voor de Werkendammers boven iedereen uit en kopte hard de 0-1 binnen. Niet veel later ontsnapte de jeugdige linksbuiten op oranje voetbalschoenen van Kozakken Boys aan Marcels bewaking en liet 1 op 1 Dinand kansloos: 0-2. In een kort tijdsbestek stond Drechtstreek onnodig achter. Maar de blauw-witten herpakten zich. De uitstekend spelende Melvin bracht met een pass achter de verdediging wederom Metin in stelling die, na een aantal malen gestrand te zijn, nu wél het net wist te vinden: 1-2. Maar deze opleving was van korte duur want de “jeugdige oranje schoenen” scoorde voor rust nog tweemaal waardoor zijn hattrick de ruststand op 1-4 bracht.

De thee in de kleedkamer kwam op het goede moment. De ploeg werd danig omgegooid met verse krachten: Adriaan kwam voor René, Buks loste Marcel rechts achterin af, Chris kwam op het middenveld voor Ben in het veld, Denes verruilde de plek met Jeroen K en Timo ging voor Patje in de spits op zoek naar doelpunten. Plots waren de verhoudingen anders en kreeg het achtste het momentum in de wedstrijd. Adriaan deelde als een echte “zaag” een eerste koekie uit aan de hattrick-scoorder van de eerste helft die daarna volledig onzichtbaar de wedstrijd uitspeelde. Vrije trappen van Frenkie en Ben leverden helaas niets op. Maar Drechstreek kreeg wel de beste kansen. Het is dat de 2-4 van Timo op aangeven van Ben wat laat viel want anders hadden de tijdrekkende Kozakken Boys nog in de problemen gekomen. Al met al een tweede helft met perspectief!

Over twee weken hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd in de Put tegen VVAC 6. Gezien de stand kan dit wel eens de eerste driepunter van 2024 opleveren!