Scheidsrechter

Hans de Jong

Onbekend

Wat een heerlijke pot

Na een weekje rust om de wonden te likken, staan onze mannen weer helemaal opgeladen op het veld. Je merkt gelijk dat ze er zin in hebben. De jongens zijn scherp en kleine foutjes worden snel hersteld. De eerste echte dreiging komt van Sem, maar de keeper laat zich niet verschalken. Op het middenveld werkt Tycho heel hard en verovert menig bal. En dan ongeveer halverwege de eerste helft krijgen we een vrije schop. Even reageer ik nog lacherig als Job met een net alsof loopje de grote voetbalmannen imiteert, maar als Brett vervolgens de bal op de lat schiet en zowel Job als Sem de teruggekaatste bal erin lopen slaat mijn hilariteit om in diep bewondering. Wat een creativiteit! En het is mooi 1-0.
Toch is Dubbeldam echt nog niet gebroken, want even later lopen ze zo de 16 in en verijdelt Lars van de Velden een kans. Bij een volgende aanval heeft Dubbeldam zoveel mannen voor de bal dat keeper Lars gemakkelijk lijkt te worden uitgespeeld, maar Jarno is zeer sterk meegelopen en weet een doelpunt te voorkomen. En even later kopt Luca heel beheerst uit de gevarenzone. Aan de andere kant van het veld mag broer Daniq drie keer voor een kwartje (oud gezegde: waarbij een kwartje nog een muntstuk was ;-)), maar het geluk is niet met hem. Casper komt af en toe snel mee op , maar vlak voor rust is het keeper Lars die de nul weet vast te houden.

Na rust is het de beurt aan Jens, maar nu is het de dubbeldamse keeper die er nog net met zijn vingertoppen aan zit. Ik geniet met volle teugen en zie Giannni zich flink inzetten om de bal opnieuw voorin te krijgen en zie een bal van Mike op de lat belanden. Tunays slidings zijn weer rpima getimed, maar toch lijkt er nog steeds iets te halen voor Dubbeldam en de scheids kan wat mij betreft niet vlug genoeg affluiten. Maar ondanks dat Dubbeldam kansen ruikt, is het Drechtstreek dat de grootste kans heeft, wanneer Brett zijn bal al over de lijn ziet gaan, maar dan zie ik het zand opstuiven als Dubbeldam de bal van de lijn weet te krijgen. Jammer dat we nog geen doellijntechnologie hebben.

Een heerlijk wedstrijd, die uiteindelijk eindigt in een 1-0 overwinning. Mmmm, dit smaakt naar meer....