Scheidsrechter

Simon van Sintmaartensdijk

Onbekend

En dat was 2017

Na een weekje rust om de pepernoten te laten zakken, wordt vandaag op het hoofdveld gespeeld. Er is afgelopen week niet getraind vanwege hevige sneeuwval, die volgens oud hollands gebruik de volgende dag al weer weg was. Hoewel er dus geen training was, heeft zeker een deel van het elftal gewerkt aan de conditie door sneeuwballengevechten, sleetje rijden, sneeuwpoppen en natuurlijk barricades bouwen op het kerkepad. Kortom, met de creatieviteit van dit team zit het wel goed. Op het veld gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Er zijn wat kansen over en weer en we zien Jens zich door een onmogelijk gaatje friemelen, waarna hij de bal kan voorgeven aan Sem. Achterin worden door Reza en Casper, ondanks het bevroren veld, slidings gemaakt om zo een doorbraak van ASWH te voorkomen. Toch lukt het uiteindelijk niet om een doorgebroken speler af te stoppen en kan keeper Lars slechts ten koste van een gele kaart een schot op doel voorkomen. Tja en dan wordt het spannend. Wie gaat er de komende 10 minuten keepen? En hoe komen we die spannende minuten door. Job heeft al eens in een training op doel gestaan, dus hij neemt deze verantwoordelijke taak op zich. De rest van de verdediging heeft maar 1 taak: laat die gasten niet SCHIETEN. De bal wordt prima voorin gehouden en je vergeet bijna dat we slechts met 10 man staan. Keeper Job krijgt een hoog balletje te verwerken en iedereen op en rond het veld kijkt gespannen toe maar Job vangt de bal met samengeknepen billen. Niet veel later blijkt Gianni een harder hoofd te hebben dan zijn tegenstander en voetbalt hij ondanks een bult snel weer door. Nadat Lars en Job weer van tenue hebben gewisseld is het team weer op volle sterkte. Vanachteruit opgedreven door Casper ligt de bal voor de voeten van Sem. Nadat de keeper zijn eerste schot nog weet te keren, gaat de bal er uiteindelijk toch in. 1-0

In de tweede helft wordt nog steeds hard gewerkt. Inmiddels staan ook de broertjes Teeuw en Brett G in het veld. De kansen zijn toch grotendeels voor Drechtstreek met een mooie actie van Tycho en Jens op het middenveld tot aan Brett in de 16 (deze actie moest van opa Schimmelpenningh in het verslag). In deze fase van de wedstrijd valt Jens op door vanuit de draai op doel te schieten, net naast te koppen en de tegenstander schaamteloos te poorten. Ook Brett, Noah, Daniq en Tycho hebben kansen. Achterin worden foutjes goed opgevangen doordat Tunay en Luca goed rugdekking geven. Maar dan lopen de spieren vol en de longen leeg en heeft ASWH genoeg aan één klein rot kansje. Waar het fout ging kon ik niet zien, want keeper Lars zat (voor mij) achter een paal verstopt.1-1. Door deze gelijkmaker krijgt ASWH vernieuwde energie, maar Drechtstreek laat het punt niet meer schieten. Ook nadat ze door een gele kaart voor Gianni opnieuw met 10 man staan, putten de jongens nog uit hun diepste reserves en gooit Jarno zich in de 16 met gevaar voor eigen leven voor de aanstormende aanvoerder van ASWH. En zo wordt met man en macht het punt zekergesteld en gaan de mannen met een vierde plek de winterstop in.