3e klasse 06

14 april 2018 17:00

Onbekend

JO17-2 verstevigt koppositie

Laat in een warme middag is JO17-2 gespannen. Deze punten willen ze zo graag pakken. Ze gaan gelijk goed van start en binnen 5 minuten is het Reza die druk zet op de verdediging van ASWH waardoor Brett J de bal prachtig in de rechterbovenhoek kan krullen. 0-1. Dit is precies het gedroomde begin waardoor de jongens de zenuwen van zich af kunnen schudden.
We zien een heerlijke pot voetbal. Sem geeft vanaf het midden een mooie crosspass op Daniq, waarna deze hem strak voor kan geven. De aangesnelde Noah komt helaas net iets te laat om zijn voet er tegenaan te zetten. Maar het is niet zo dat Drechtstreek het eenvoudig heeft. De verdediging, gevormd door Jarno, Reza, Luca en Job moet aardig aan de bak. Zo poeiert Job een bal snoeihard weg en moet met een goed getimede sliding de bal uit de 16 halen. Maar als drechtstreek onder druk staat, zijn ze in staat het spel razendsnel te keren. En het schot van Sem levert uiteindelijk een corner op. Een zeldzaam missertje van Lars, zorgt helaas voor een tegentreffer. Maar ook de verdediging heeft niet tijdig kunnen ingrijpen. 1-1.
Om de weegschaal weer naar onze kant te laten doorslaan maken Jens, Tycho en Daniq en later bijgestaan door Gianni op het middenveld het verschil, maar bij het afronden worden af en toe verkeerde keuzes gemaakt. Inmiddels is Tunay de verdediging komen versterken. Samen met Luca vormt hij een zeer soldide centrale verdediging. Vlak voor rust krijgt Brett nog een tand door zijn lip, maar aangezien hij daarna weg moet om te werken, blijft hij in het veld.

De tweede helft gaat net zo voortvarend van start als de eerste helft. Er wordt gelijk doorgezet door Noah en Sem dwingt een corner af, maar het is Brett G die doorgaat, en doorgaat, en doorgaat, en doorgaat en doorgaat en hem dan strak voorgeeft en Sem er eenvoudig 1-2 van laat maken, lekker! Als Job even later een boogbal richting de keeper afgeeft, kijkt deze vol in de zon, heeft de bal wel, maar kan hem niet vasthouden en is het opnieuw Sem die met een volley 1-3 afdrukt. De keeper van ASWH blesseert zich bij deze actie vervelend maar kan wel door.
Langs de lijn zien we de drie punten dichterbij komen en genieten van Tunay’s nuttige hakje en Jens zijn mooie pass maar de moeder van Lars moppelt ook “ga terug in je hok” als Lars weer eens de randen van zijn 16 gaat verkennen. Uiteindelijk is het Brett G die de spanning echt uit de wedstrijd haalt, door opnieuw door te blijven zetten en menig ASWH been weet te ontwijken. Als het een ASWH-er dan toch lukt zijn enkel te raken is, is broer Luc in de dug out zeer verontwaardigd, maar is een panalty een feit. Het is Brett zelf die de strafschop benut en het is 1-4.
Omdat ASWH het hoofd nog niet laat hangen moet de verdediging nog aardig aan de bak. Jarno maakt nog een acrobatisch koprol als hij door een ASWH-er uit de lucht wordt gesprongen, maar er wordt geen doelpunt meer weggegeven.

Opnieuw drie punten binnen en de koppositie is aardig verstevigd. Als dit collectief zo door blijft gaan dan gaan we mooie tijden tegenmoet. TEAMWORK is het toverwoord.