26 oktober 2019 14:00

Scheidsrechter

Fred Bloemscheer

Onbekend

Het was weer een gevalletje jong tegen oud afgelopen zaterdag voor het achtste. Maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs een kansloze pot te betekenen. En deze thuiswedstrijd tegen het 4e elftal van IFC was er eentje die misschien qua uitslag duidelijk was maar die zeker geen recht deed aan het wedstrijdbeeld.
Omdat Winash nog vakantie vierde hielp JO19-keeper Dinand Zegers ons voor de tweede maal en deed dit niet onverdienstelijk! De verdediging bestond uit Gert-Jan/René/Denes en Jeroen. Op het middenveld debuteerde het leraren-duo Daan en Frank in het centrum met Marcel rechts en John links op de flanken. Timo speelde iets achter de spits met aanvoerder Martin in de punt. Op de bank begonnen derhalve Peer, Dirk en de na lang blessureleed teruggekeerde Rico. In de tweede helft zou Henk zich nog bij ons aansluiten. Scheidsrechter was Fred Bloemscheer die in zijn retro-outfit een solide indruk maakte.
Drechtstreek 8 domineerde de beginfase van de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. Het jeugdige IFC was niet in staat ons het voetbal te beletten. René en Denes waren prima in staat de opbouw te verzorgen maar het middenveld had niet de juiste pass naar spitsen Timo en Martin in de benen. Gert-Jan moest helaas na een half uurtje de strijd staken omdat in een duel een tegenstander op zijn voet kwam te staan: Peer verving hem. Na een slim overstapje van een Ambachtse spits rolde de bal zomaar naar een teamgenoot die van dichtbij de foutloze Dinand te passeren: 0-1. De 0-2 viel vrij snel erna toen de hele verdediging een bal vanaf links verkeerd inschatte waardoor het voor IFC eenvoudig scoren was. Twee momenten van onachtzaamheid bracht deze onnodige ruststand. Dodelijk efficiënt maar misschien een goal te veel.
In de rust volgden een aantal omzettingen: Marcel, John en Timo gingen eruit en Rico, Dirk en Henk kwamen in het veld. Rico moest samen met Martin voor onrust en snelheid voorin zorgen. En het koppeltje vond elkaar waarachtig: na een prima pass van Martin achter de verdediging van IFC maakte Rico oog in oog met de keeper de mooie aansluitingstreffer: 1-2. Nu volgde de beste fase van het 8e. Je voelde aan alles dat de 2-2 eraan zat te komen. Er werd gevoetbald op het middenveld en met name Henk zorgde voor rust en orde. Zelf had hij na een sprintduel over links nog een grote kans, hij werd echter van de bal gegleden. Volgens arbiter (en waarschijnlijk terecht) was dit niet strafschop-waardig. Dan na een Drechtstreek-hoekschop vanaf rechts gaat het mis: de afvallende bal weet Dirk niet onder controle te brengen en dit balverlies leidt een counter in die naar de 1-3 leidde..... Dinand was van dichtbij kansloos. Met de laatste krachtsinspanning weet Drechtstreek zijn rug toch nog te rechten: Daniël ontsnapt op rechts na een knappe actie en Timo tikt ijskoud binnen: 2-3. Het moment van alles of niets was aangebroken. Het werd helaas niets: na verkeerd uitverdedigen viel de 2-4 en ietwat geflatteerd vlak voor het eindsignaal ook nog de 2-5. Drechtstreek 8 was moegestreden maar bleef met lege handen achter. Dit was een wedstrijd die qua uitslag makkelijk ook de andere kant op had kunnen vallen maar IFC werd alsnog gefeliciteerd met hun overwinning. Het jeugdige team liet de pitchers uit de Drechtstreek-kantine aanrukken en ook DS8 had een mooie derde helft met als extraatje Hongaarse worst en ijskoude Unicum (thx Denes!).
Volgende week staat een heuse stadsderby op het programma: 14.30 uur moeten we op het fietsje naar de Slobbengors. Gaan de drie punten nu wél in de tas? Komt dat zien: de toegang is gratis!