Scheidsrechter

B. (Bryan) Koks

Onbekend

Na een wat moeizame start met een nieuwe groep, nieuwe trainer en daarbij daarbij de nodige nieuwe regels en tactieken.

Zonder een oefenwedstrijd in de benen zijn we aan het beker programma begonnen tegen ASWH, deze ploeg bleek op dat moment verder te zijn dan wij. Met als resultaat een 0-5 nederlaag wat na een aantal goede trainingen een tegenvallend resultaat was.

Alvorens de volgende bekerwedstrijd tegen Dubbeldam te gaan spelen, oefende we eerst nog tegen Sliedrecht.

Ik zal hierover niet al te veel uitweiden, over deze wedstrijd is met de groep in de rust en na afloop veel overgesproken en gediscussieerd. Met als resultaat dat in de 2e helft al een heel ander Drechtstreek JO19-1 op het veld heeft gestaan.

Maar na een periode van goede trainingen en 2 slechte wedstrijden, moesten we vandaag (05-09-2020) voor de beker een uit wedstrijd spelen tegen Dubbeldam.

Daar komen was al een hele goede voorbereiding nodig (N3 volledig afgesloten), maar toch zijn alle spelers en supporters op tijd aanwezig.

De wedstrijd was een kleine 10 min oud of Drechtstreek opende de scoren via Senna (intikker) na een periode van goed druk vooruitzetten in de zestien van Dubbeldam.

Dubbeldam kwam hierna wat onder de druk uit, doordat Drechtstreek wat rustiger begon te spelen en Dubbeldam uit het niets de 1-1 achter Lars kon schieten.

Nog voor de rust zetten Drechtstreek weer aan en onder die druk schoot Bo keihard binnen dachten we, maar de paal bracht voor even redding voor Dubbeldam. Bastiaan reageerde zoals een spits dit moet doen en kon de terugspringende bal hard binnenschieten.

Toch lekker voor de rust met 1-2 naar binnen gaan.

In de tweede helft met wat wissels begon Drechtstreek waar het de 1e helft geëindigd was, druk naar voor, met als resultaat veel kansen en nadat Rowdy in de 16 was gevloerd kregen wij een strafschop. Thymen zette zich achter de bal en schoot deze strak en hard in maar gelukkig voor Dubbeldam belande deze op de bovenkant lat. Dubbeldam kwam niet onder de druk vandaan en dit leverde een aantal corners op. Bo nam zo’n corner en de Rowdy kopte deze bij de 1e paal netjes binnen 1-3.

Nu Drechtstreek de teugels liet vieren kon Dubbeldam wat aan voetbal toe komen, maar de kansen waren en bleven toch voor Drechtstreek. Na een goede combinatie van achteruit belande we in de zestien bij Bubbeldam, hier bracht de keeper redding maar hij bokste de bal weg in de voeten van Thymen die de bal netjes en beheerst binnen schoot 1-4.

Na 2 mindere wedstrijden, was deze wedstrijd verdiend gewonnen door Drechtstreek JO19-1, en hebben ze zichzelf en onze supporters beloond met de winst.

Hierna nog 2 oefenwedstrijden (waarvan 1 tegen FC Dordrecht) en een bekerwedstrijd (Oranje Wit) en we kunnen ons gaan opmaken voor de competitie.