12 september 2015 10:00

Scheidsrechter

Peter Segers

Onbekend

De 1e wedstrijd voor de D1 selectie was een feit en wel om 10.00 uur op het hoofdveld tegen ASWH D1.
De voorbereiding was goed, na 2 gewonnen bekerwedstrijden en de plaatsing voor het NK van het voetbal talenten toernooi met de 14 talenten.

De basis-elf van de eerste wedstrijd: Jill, Nigel, Milan, aanvoerdster Lizzy, Jelle, Delano, Senna, Dane, Chris, Timo en Bastian.
Onze wissels: Sven en Lucas. Helaas waren 2 van onze vaste krachten in het elftal (onze spits/buitenspeler en onze spelverdeler op het middenveld) geblesseerd.
Junior Seltonrijch mag helaas 2 weken niks doen en kon dus ook niet op de bank plaatsnemen. Junior kampt met de blessure: Osgood Schlatter. Tweede geblesseerde Sven Woudenberg kampt ook met knieklachten. Gelukkig kan Sven door een goed trainingsschema en hulp van de fysiotherapeut op zaterdagen wel een helft spelen.
ASWH D1 is op papier een heel goede tegenstander, 2 wedstrijden gespeeld voor de beker en 28 doelpunten voor is natuurlijk niet niks.
Vanaf de beginfase was te zien dat onze mannen en vrouwen in het blauw-wit het heel lastig gingen krijgen, maar we waren scherp, lieten de bal goed rond gaan en in de eerste 4 minuten hadden we al 2-0 voor kunnen (en misschien wel moeten) staan. Timo werd 1 op 1 met de keeper gestuurd door onze man in vorm: Senna, maar helaas geen goal. De 2e kans kwam op naam van Dane na een goede combinatie van Bastian en Delano, Dane zag zijn schot naast gaan.
We begonnen ook verdedigend sterk en na een goede verdedigende actie van Milan kwam de bal bij onze snelle vleugelverdediger Nigel. Nigel zocht in 1 keer de bal naar onze balvaste spits Timo. Timo houdt de bal vast, draait zijn lichaam en ziet Dane vrijlopen van zijn tegenstander, een schitterende steekpass kwam bij onze snelle nr. 10 aan. Dane zorgde door een snelle dribbel en koel te blijven voor de 1-0 op het scorebord. 5 minuten gespeeld en nu al 1-0 voor, dit belooft heel veel goeds. ASWH D1 liet gelijk zien dit niet leuk te vinden en na 2 foutjes op het middenveld van onze zijde kwamen ze tot veel kansen. Het waren onze 2 sterke dames in de achterhoede die ons redde, Lizzy die goed wegwerkte en Jill die een geweldige redding had op de doellijn! ASWH bleef op de deur kloppen bij onze achterhoede, maar Milan speelde sterk en Senna zorgde samen met Lizzy, dat er af en toe waar nodig, fel werd opgetreden. Aanvallend was het vooral Nigel die vaak in combinatie met Bas en Dane op de helft van de tegenstander kwam. In minuut 10 kregen we een corner die net naast ging.. Een counter van ASWH als gevolg, d snelle nummer 11 werd weggestuurd en hij zocht snel de lange aanvaller. Milan ging een sprintduel aan en besloot op het laatste moment een goede sliding in te zetten.. Helaas ging de bal via via zo nog de goal in. Zowel Milan en keepster Jill konden hier niks aan doen. 1-1 tussenstand. De 10 minuten hierna waren wij wederom de betere ploeg, Delano, Senna, Dane en Timo zorgde voor veel dreiging. We voetbalde alleen veel te veel via links waardoor onze kracht Christiaan Timmer op rechtsbuiten niet tot zelden gebruikt werd. In de 14e minuut was het wel Chris die werd weggestuurd door Jelle en Senna (Senna heeft zijn plekje op het middenveld verdiend en laat zien hier steeds beter te worden), Chris ging door een één-twee met Timo langs de achterlijn en na een goede voorzet kon onze Spits scoren, maar weer 'net' niet.
Het was wachten op onze goal, deze kwam in de 20e minuut wederom op naam van Dane Binkhorst. 2-1 en de 2e goal dankzij onze aanvallende middenvelder. Helaas wisten we de 2-1 niet vast te houden en na een fout in de organisatie bij een cornerbal tegen lieten we de mannen uit Ambacht vrij binnen schieten. 2-2 ruststand. Erg zonde, want een voorsprong meenemen in de rust is toch erg prettig.
Rust: Na een glaasje limonade direct begonnen aan de bespreking en aangegeven dat we geconcentreerd moeten zijn, we komen 2x knap op voorsprong en geven dit veel te makkelijk weer weg.
Jelle, die erg veel moeite had met de goeie nr. 11, verliet het veld. Onze kleine bikkelaar Delano ging rechtsback spelen en invaller Sven mid-mid. Milan (die verdedigend erg goed was) had last en maakte plaats voor onze sterke verdediger Lucas.
De 2e helft begon zwak. Het woordje concentratie waren we vergeten.. We waren niet scherp, lieten de tegenstander voetballen en hierdoor moesten wederom onze verdedigers weer tot 3 á 4 x toe redden. Timo was wel erg sterk, balvast, snel aan de bal, wilde scoren, maar had niet de scherpte van vorige week (toen hij 5 goals in 1 wedstrijd maakte) en stond vaak buitenspel. Dane kreeg nog zeker 2 kansen op een Hattrick, maar wist zichzelf niet te belonen. Vooral ASWH probeerde nu door te breken, maar het duo Sven en Senna waren vooral verdedigend gezien erg sterk. Lizzy was vaak samen met onze keepster onze redding achterin en Lucas die vast op de spits stond voerde zijn taak ook erg goed uit. De gevaarlijkste man in de 1e helft 'NR 11' werd door Delano goed afgestopt. Vanaf minuut 10 in de 2e helft hebben wij ongeveer 8 minuten het spel weten te maken. Vooral onze linkerflank met Nigel en Chris was dreigend. Ook Bas op rechtsbuiten zorgde voor veel goede voorzetten, maar de grote centrale verdediger en de keeper zorgde dat we niet aan scoren kwamen. Jelle kwam nog even in de ploeg voor Chris, niet omdat Chris niet goed speelde maar om wat andere dingen uit te proberen. Jelle was op de buitenkant gevaarlijk, zorgde voor dreiging en was veel beter dan in de 1e helft! Complimenten dat hij zich zo herpakte. In de slotfase was ASWH sterker. Het was een lange tijd wachten op hun goal en uiteindelijk mogen we blij zijn dat we 1 punt hebben overgehouden aan onze eerste thuiswedstrijd. Jammer dat het voetballend en in de organisatie niet altijd vlekkeloos verliep bij ons, maar complimenten voor de strijd die we als 'team' hebben geleverd in de 2e helft!

Er is nog veel werk aan de winkel voor D1, want echt goed genoeg was en is het nog niet. Maar dat is een uitdaging voor zowel de trainers als de spelers zelf.

Man van de wedstrijd: Dane Binkhorst was door zijn 2 goals en zijn fantastische 1e helft de beste man van het veld.

Volgende week komt u toch ook weer kijken bij deze talenten? We voetballen om 8.30 uit bij VV Pelikaan.