Ook voor het 8e ging de competitie dan van start na een lange voorbereiding waar 4 punten werden gepakt. Deze opsteker zorgde al voor wat positieve geluiden naar de competitie waar we nu zijn ingedeeld.
Pelikaan 11 voldeed aan onze verwachtingen qua leeftijdscatagorie en nu moest het maar eens gaan gebeuren en gelijk de punten pakken om de negatieve spiraal in de competitie te stoppen.

Na eerst uitvoerig in de kleedkamer gezongen te hebben voor de Jarige Adriaan een mooi kado gegeven te hebben en een toespraak van zijn alltime idool Sonny Silooy https://youtube.com/shorts/jMrerXgSVMY toverde Ouwe Reus de volgende basis uit de hoge hoed.
Dinand in de goal dan vlnr.JeroenK, René , Adriaan, en Buks. Middenveld Chris, Daan, Frank en Timo spits Martin en Patje.
Na het eerste fluitsignaal ging het balletje lekker rond en bleek de tegenstander is niet gelijk druk te zetten waardoor we lekker in ons spel konden komen. In het eerste kwart ging het gelijk op maar daarna nam het 8e het iniatief en speelde het voornamelijk op de helft van de tegenstander af. Er kwamen kansen maar waren niet gelukkig in de afronding. Een vrije trap van Frank ging rakelings over en de vrije trap van René werd door de keeper net op tijd over getikt. Met nog een goede schietkans van Patje en Jeroen hadden we eigenlijk zeker voor moeten staan maar gingen we rusten met 0-0.
Met onze nieuwe aanwinst Greg Hardeman , die de gemiddelde leeftijd weer een eind naar beneden haalt , voor Buks en andere noodzakelijke wissels Dirk, Denez, Marcel en Metin stond er weer een fris 5-tal aan de start van de 2e helft. Drechtstreek8 ging door waar het gebleven was en dat was aanvallen. De bal wilde er echter maar niet in 2x voorlangs onderkant lat redding keeper stond een doelpunt in de weg. En toen na bijna 80 minuten spelen scoorde we , maar die werd helaas onterecht afgevlagd wegens buitenspel. En ja dan is het zo in het voetbal als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat, maar ook hier werd gevlagd voor buitenspel maar deze keer ging de scheids er niet in mee en keurde de treffer goed. 1-0. Eigenlijk was dit het breekpunt in de wedstrijd en kon het 8e geen vuist meer maken en viel vlak voor tijd nog de 2-0 binnen uit een luckyshot van richting veranderd door de jarige Adriaan.
Nadat de derde helft goed afgesloten was bestond deze dag uit nog een vierde helft en dat was het feestje bij Adriaan thuis. Hij had een speciale feesttent in de tuin,  genoeg bier en snacks om er een onvergetelijke nacht van te maken. Gelukkig hebben we de foto's nog.