26 september 2015 10:00

Scheidsrechter

Soerish Ramcharan

Onbekend

Drechtstreek D1 speelt zaterdag 26-09 thuis tegen Sleeuwijk, zouden dit de 1e 3 competitiepunten worden voor deze talenten?
De opstelling: Jill, Nigel, Lucas, Milan, Jelle, Lizzy, Senna, Delano, Bastian, Timo en Dane.
Wissels : Chris en Luuk.
Bijzonderheden: Sven en Junior kampen nog steeds met een vervelende knieblessure. Luuk die normaal in D2 voetbalt sluit aan als wissel ter vervanger van onze geblesseerde spelers (heel erg bedankt Luuk, dat je na je eigen wedstrijd nog bij ons wilde aansluiten).
Om 10.00 was het zover. De tribune zat bijna helemaal vol, het zonnetje ging schijnen en iedereen had er zin in. Wij mochten aftrappen, maar wat gebeurd er nou? 0-1 achter binnen 20 seconde door een volkomen onverwachte fout in de achterhoede. Niks aan te doen, koppie omhoog en ons eigen niveau weer oppakken. Dit gebeurde direct!!
Het was na schitterend combinatiespel vanuit Milan en Senna de bal die bij onze spits Timo kwam. Timo liet de bal vallen en het was Delano die er fantastisch onder kwam, kapte en direct de bovenhoek zocht. Een mooie 1-1  en zo wordt de 0-1 tegen als TEAM hersteld! Mooi om te zien.

Hierna stond het weer gelijk en konden we ons eigen spel oppakken. Het middenveld dat vandaag bestond uit Lizzy en Senna was aanvallend ontzettend sterk. In minuut 4 was het Nigel die de combinatie met het middenveld zocht en na de één- twee met onze aanvoerder zocht hij zelf zijn tegenstander op en met een goede diepe pass van Nigel werd Dane op snelheid weggestuurd.. Dane met de actie en de pass op randje 16, maar het 2e afstandschot van onze aanvallende middenvelder Delano ging net naast.

In minuut 8 was het na de actie van Bastian en Senna een dreigende voorzet.. Timo gaat voor de bal, maar de keeper van Sleeuwijk die de mannen in het zwart-wit al zeker 2 á 3 keer goed gered heeft gaat ongelukkig de fout in en maakt een overtreding. De scheidsrechter geeft terecht een penalty. Timo achter de bal en met een beheerst schot zet hij ons op een 2-1 voorsprong na 8 minuten voetballen. Hierna ging de wedstrijd een beetje heen en weer en moesten Milan en Lucas scherp zijn, want de aanval van Sleeuwijk was misschien niet sterk, maar daarentegen gigantisch snel waardoor ze voor veel dreiging zorgde. Gelukkig hebben onze 4 mannen achterin en onze keepster Jill ons een aantal keer goed gered! Jelle op rechtsback gleed een paar keer weg en vergat af en toe zijn verdedigende taak, maar herstelde zijn fout vaak door een fantastische gedurfde sliding. In minuut 16 was het Senna die na een mooie combinatie met Delano en Lizzy wederom onze spits wegstuurde. Timo was sneller dan de 2 centrale verdedigers en rondde dit af met een geweldig lobje over de keeper heen. 3-1 en de 2e mooie goal voor Timo Velberg.

Minuut '24: Na een 'voor ons' vreemde beslissing van de scheidsrechter werd trainer Dion Warner weggestuurd. We lieten ons niet kennen en gingen gewoon verder. Trainer Glenn Verdoorn zit nu alleen voor de dug-out en Dion Warner neemt plaats achter de boarding. Hierna waren onze spelers van streek en lieten we sleeuwijk vooral op het middenveld voetballen.. Jill redde ons 2 keer en ook de rest van de achterhoede moest aan de bak. Er waren even slordige foutjes, zwakke duels en ook de coaching ontbrak voor zo ongeveer 5 minuten in het veld. Gelukkig was het Dane die na een individuele actie nog wel wat kon laten zien en vlak voor rust maakte hij de 4-1 voor ons.

Rust: We hebben zeker 20 minuten van de 1e helft geweldig gevoetbald. Alleen ook momenten dat het slecht was.. Dit moet anders, we moeten constant worden en daarom waren er wat kleine aanpassingen. Wissels: Luuk kwam rechtsachter te staan i.p.v. Jelle en Chris kwam i.p.v. Bastian.

Wat er de 2e helft te zien was, was zacht uitgedrukt erg zwak. Het leek wel alsof we geen zin meer hadden. Vooral het 1e kwartier, blinde lange ballen werden gespeeld, onnodig balverlies, geen duels, geen concentratie en zo kunnen we jammer genoeg nog wel even doorgaan. Erg zonde dat we na zo'n goede eerste helft niet de lijn door kunnen trekken. Gelukkig waren onze 2 wissels wel goed geconcentreerd en scherp. Chris en Luuk op de rechterflank zorgde voor dreiging. Luuk was vooral verdedigend erg goed en Chris was aanvallend door zijn snelheid erg dreigend. We hebben ondanks het slechte spel van ons wonder boven wonder geen tegengoal gekregen en na een goede onderschepping van keepster Jill de 5 -1 weten te scoren. Het was Jill die de bal bij een corner onderschept.. Senna vrij ziet lopen en met een goede lange bal zet Senna zijn 2e assist van de wedstrijd op zijn naam. Hij zet het lichtpuntje van de 2e helft 1 op 1 voor de keeper(invaller Jelle). Jelle dribbelt snel weg en schiet de mooie counter beheerst binnen. De 5-1 wordt goed gevierd en we mogen zeggen dat we nu vrij zeker zijn van de overwinning. Of toch niet? Want nog geen 3 minuten later krijgen we een penalty tegen? Waarom is onduidelijk, volgens de scheidsrechter was het hands van 1 van onze verdedigers, een speler die zijn arm onnatuurlijk langs zijn lichaam bleek te hebben. Jill op de voorvoeten.. duikt, maar helaas schiet de aanvaller van Sleeuwijk de bal erg goed in en het staat 5-2. We zullen het onszelf toch niet moeilijk gaan maken? Sleeuwijk probeerde dit wel en complimenten voor alle spelers die ondanks de 3 doelpunten verschil er keihard voor gingen en er alles aandeden om de 5-3 en misschien wel meer te maken. Dit is niet gebeurd.. dankzij goed werk van achterhoede Nigel, Luuk, Milan en Lizzy. In minuut 24 van de 2e helft werd Delano in een duel geraakt door zijn directe tegenstander en ook raakte hij de jongen van Sleeuwijk. Beide hadden licht pijn en wilde elkaar de hand schudden, maar ook dit zag de scheidsrechter anders.. Delano werd uit het veld gestuurd, omdat hij te hard in kwam. Bastian werd voor goed voetballende Lucas gebracht, want we wilden geen risico lopen, aangezien Sleeuwijk alles op de aanval zetten hebben we Bastian als extra voetballende middenvelder gebracht en onze spits er af gehaald voor de slotfase.
Met 10 man hebben we de laatste 10 minuten uitgespeeld en er was er toen 1 die een ruim voldoende scoorde. Timo scoorde in de 1e helft een mooi lobje, maar Jelle de Vos deed dit misschien nog wel mooier.. wat een schitterende goal en na 30 minuten is het dus een 6-2 uitslag die te zien is op het scorebord.
Een redelijk goede 1e helft van ons, een hele slechte 2e helft, maar uiteindelijk toch een mooie uitslag neergezet tegen het hardwerkende Sleeuwijk.
Man(nen) van de wedstrijd: Timo Velberg en Jelle de Vos(samen goed voor 4 goals vandaag). Timo was de 1e helft super en Jelle viel de laatste 17 minuten van de 2e helft fantastisch in als aanvaller.
Volgende week komt u toch ook kijken? We voetballen tegen de net nieuwe tegenstander in de competitie, namelijk Unitas D1. We spelen uit op sportpark Molenvliet in Gorinchem om 9.45.