D1 is door naar de volgende ronde in de KNVB beker!

24 oktober 2015 11:45

Scheidsrechter

Hans de Jong

Onbekend

Drechtstreek D1 speelt de laatste bekerwedstrijd tegen T E C D1 uit Tiel. Een tegenstander die zowel in de beker als competitie goede resultaten behaalt.

Gelukkig behalen wij ook goede resultaten, hebben we bij winst 9 punten uit 3 wedstrijden en zijn de 1e in de poule.

De opstelling: Jill, Nigel, Lizzy, Delano, Bastian, Sven, Milan, Timo, Christiaan, Lucas en Dane.

Wissels: Nick(D2), Thijmen (D2) en Junior

Bijzonderheden: Met veel vreugde kunnen we mededelen dat Sven en Junior terug keren na een langdurige knieblessure en langzaam weer minuten gaan maken.

Geblesseerd: Jelle(knieblessure). Afwezig: Senna (vakantie).

Met wat wijzigingen in de opstelling begonnen we aan de wedstrijd.

Delano die voor het eerst centraal achterin stond, Milan die mid-mid stond en Dane die weer is als linksbuiten mocht starten.

Dit pakte goed uit, want achterin stond het goed, het middenveld combineerde goed met onze spits& snelle buitenspelers en we waren vooral in balbezit erg sterk.

In de beginfase was het Delano die veel combineerde met Lizzy, Nigel en Bastian. De bal ging van links naar rechts in de achterhoede/ middenveld en we hadden zeker 60-70% balbezit. Bastian speelde net als Nigel erg aanvallend als opkomende back en zorgde beide voor veel dreiging langs de gehele lijn. Na 11 minuten scoorde Dane de 1-0. Een kans van TEC die werd gepakt door Jill, die ondanks dat ze weinig te doen had continu goed stond en haar ploeg aanstuurde. De bal ging van Jill naar Lizzy, Lizzy met een lange bal op onze snelle linksbuiten en na 2 man gepasseerd te hebben wist Dane ook nog is te scoren. De 2-0 kwam vrij snel na de 1e goal en kwam na een goede combinatie van Sven en Timo. Wederom was het Dane die werd weggestuurd, 2 man passeerde en na een mooie één-twee met onze spits Lucas de 2-0 op zijn naam schreef. Het was hierna een beetje onrustig, want de mannen uit Tiel speelde veel de lange bal en daardoor raakte wij af en toe uit onze organisatie. Dit zorgde een aantal minuten voor wat foutjes, maar gelukkig coachte iedereen elkaar op de juiste manier aan en wisten we snel weer op de juiste manier in de organisatie te staan. Zo kon TEC wederom niet gevaarlijk worden. 2 goede cornerballen van Bastian en 2 goede cornerballen van Delano kregen we nog in de tussentijd, maar kopballen van Lizzy, Bastian, Timo en Lucas gingen er niet in. Ook onze 2 sterk spelende middenvelders: Sven en Milan kregen op rand 16 wat schot mogelijkheden, maar kregen de bal net niet tussen de palen.

In de slotfase van de 1e helft net voordat we aan de limonade gingen wist Dane zelfs een hattrick op zijn naam te zetten!

Na 29 minuten scoorde Dane de 3-0 na ditmaal combinatiespel van onze linksback Nigel en linkermiddenvelder Milan.

TEC had de eerste helft moeite met ons snelle spel en kwam er ondanks de goede lange ballen niet doorheen.

Rust: Wat tactische wijzigingen en 2 wissels aan onze kant: Thijmen komt het veld in. Sven verlaat ondanks zijn goede 1e helft het veld.

Nick wisselt met Nigel.

De 2e helft ging misschien nog wel beter de 1e helft. Na 3 minuten was het Thijmen die na een mooie combinatie werd onderuit gehaald, een vrije trap van een meter of 30 als gevolg.

Uiteraard stond Lizzy achter de bal en zoals we wel vaker zien... Wederom een gigantisch hard schot van haar dat zorgde voor de 4-0!

In de 7e minuut was het een gigantische kans voor Timo na de goede actie van Chris. Timo schoot tegen de keeper op en Lucas schoot de rebound mooi binnen via de onderkant van de lat! 5-0 en we hebben nog ruim 20 minuten te spelen.

Lucas speelt erg goed de laatste weken in de spits en pakt zo nu en dan ook zijn goaltjes mee!

Na deze goal verliet Chris(door pijntjes) het veld en mocht Junior nog iets langer dan een kwartier zijn kunsten laten zien op het veld na lang geblesseerd geweest te zijn.

In de 15e minuut kwam na een aantal gemiste kansen dan toch de goal en de 6-0 voor Timo na een goede actie van Nick en mooie assist van Milan.  Na deze goal verliet onze aanvoerdster Lizzy het veld en kwam Nigel voor haar in het veld. Lizzy speelde ontzettend goed, maar aangezien de wedstrijd gespeeld was en we ruim voor stonden konden we onze vaste kracht in het elftal ook even rust geven! De aanvoerdersband ging naar centrale verdediger Delano. Na de 6-0 kreeg Charlois nog 2 kansen op de 6-1, maar stond onze achterhoede goed en jill redde ons nog 1 keer knap! De kansen van onze zijde kwamen vooral voor Nick, Thijmen en Dane, maar helaas geen goal in de 2e helft voor deze mannen.

Junior pingelde bij zijn rentree veel langs de rechterlijn en liet zijn kwaliteiten zien. Hij wist zelfs nog te scoren in de 24e minuut en zo de 7-0 als einduitslag neer te zetten.

Complimenten voor de mannen en vrouwen van D1, want ondanks het feit dat er heel veel verbeterpunten zijn, is het knap dat deze groep ondanks vele blessures en afwezigen wederom een overwinning boekt en een 7-0 uitslag tegen een goede tegenstander als TEC is altijd erg knap! We bedanken Thijmen en Nick *D2* voor het helpen van ons team en ze hebben zich wederom moeiteloos aangepast aan het niveau.

Uitblinkers van de wedstrijd: Sven & Dane in de eerste helft en Milan en Junior in de tweede helft. Sven was zeer positief aanwezig in de eerste helft en zorgde met 1 assist en veel combinaties voor mooi voetbal in de 1e helft. Dane scoorde 3 goals binnen 30 minuten en was met zijn hattrick zeer effectief. Milan was zowel de 1e als 2e helft de man die de balletjes onderschepte en zorgde voor de combinaties in de 2e helft. Junior liet zijn skills zien langs de rechterlijn en wist direct belangrijk te zijn met zijn doelpunt!

Het hele team speelde vandaag erg sterk en heeft goed voetbal laten zien tot het allerlaatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

A.S. Woensdag speelt D1 thuis tegen SV Charlois D1 voor de Rijnmond cup. We voetballen om 19.00 op het hoofdveld en hopen op een overvolle tribune! U komt toch ook kijken?

Tot woensdag supporters, familie, vrienden en voetbal liefhebbers.