Drechtstreek JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 13

3 oktober 2015 9:45

Onbekend

De mannen en vrouwen van Drechtstreek D1 mochten richting Gorinchem voor de wedstrijd tegen GVV Unitas D1. 9.45 was het begin van de wedstrijd.
Een krappe selectie voor de blauw-witte talenten, omdat de 2 belangrijke schakels in het veld Sven Woudenberg en Junior Seltonrijch helaas nog steeds geblesseerd zijn.
De 11 namen die starten: Jill, Nigel, Milan, Lizzy, Bastian, Senna, Delano, Timo, Chris, Lucas en Jelle.
De enige wissel van vandaag was Dane Binkhorst(licht geblesseerd).
De beginfase was goed, we lieten de bal snel rond gaan en Lucas kreeg met name via Chris in de opening van de wedstrijd al veel kansen. Chris en Jelle zorgde beide met hun snelheid voor veel dreiging richting de goal van de tegenstander. Ook unitas was gevaarlijk met de goede aanvoerder, een snelle middenvelder en de balvaste spits. Wij kregen geen grip op de aanval en lieten ze ook vrij makkelijk de 1-0 maken.. Niet fel, niet goed in de omschakeling en niet geconcentreerd.
Hierna bleven we voetballen, zochten veel de combinatie via het middenveld en aanvallend gezien speelde we ook erg sterk, maar de fouten werden ditmaal weer niet gemaakt in balbezit, maar weer door balverlies.. Jill moest zeker 3 keer redden, deed dit goed in het 1e kwartier en ook Nigel moest op linksachter aan de bak.
Gelukkig speelde Nigel in combinatie met Jelle op links heel erg goed en hier kwam ook de 1e 'echte' dreiging uit. Na een corner vanaf links belandde de bal via een tegenstander over de achterlijn en zo mocht Bastian aantreden voor de nieuwe corner. Een hele goede trap van rechterverdediger bastian, aanvoer Lizzy liep weg bij haar directe tegenstander en maakte een mooie 1-1 met het hoofd!! Het was nu wachten op de 1-2, maar die ging er niet in en als je zelf niet scoort ga je hem vaak tegen krijgen. Dit gebeurde ook, want de 2-1 was vlak daarna een feit. We lieten de spits van unitas gewoon draaien in onze 16 meter en zowel de achterhoede als middenveld stonden te slapen. De spits van de tegenstander maakte uiteindelijk goed af.
Rust: Even wat tactische wijzigingen en een wissel: Chris verliet het veld en onze aanvallende middenvelder Timo mag zijn plek overnemen.
Wederom was het na rust in de opbouw erg goed, de aanvallende acties zaten er wel in, maar organisatorisch was het in balverlies minder.. we lieten gaten liggen voor Unitas die hier van wist te profiteren. Gelukkig wisten Lizzy, Bas en met name Milan en Nigel het 3e doelpunt van de mannen uit Gorinchem te voorkomen. Delano die de 1e helft veel op de verkeerde plek liep speelde de 2e helft beter, liet zien wat hij kon en waarom hij ook dit jaar weer mag uitkomen voor de KNVB o12/13 selectieactiviteiten.  Hij had al veel gevoetbald deze week en had lichte pijntjes dus uit voorzorg is hij gewisseld na ongeveer 14 minuten in de 2e helft. Chris mag de flanken nog even gek gaan maken met zijn acties. Delano zat nog niet lang en toen ging 1 van onze spelmakers naar de grond.. Jelle de Vos kreeg een schop op zijn enkel en moest strompelend het veld verlaten. Nu hebben we geen wissel meer en moeten we hopen dat er niemand uitvalt.
De 2-2 moest snel komen, want anders zal je zien dat Unitas nogmaals zal uitlopen. In minuut 19 was het milan die het middenveld indribbelde en Dane wegstuurde.. We kwamen zo zeker 5 á 6 keer gevaarlijk in de 16 van de tegenstander, maar zowel Timo, Delano, als Nigel kregen de goede voorzetten van Chris en Dane er niet in. Senna en Lizzy probeerde het nog met een paar hele mooie afstandschoten, maar de keeper van Unitas redde of de ballen gingen over. Waar blijft die 2-2, want balbezit hebben we gigantisch veel. Na een opbouw van Jill naar onze geweldig voetballende linksback Nigel kwam de diepe pass na een goede dribbelactie op spits Lucas. Via een combinatie met het middenveld Senna en Delano kwam de bal weer terug voor Lucas en Timo. Lucas als echte spits koos voor zichzelf en met een schitterende lob bal scoorde hij zijn 1e goal als spits en een belangrijke 2-2! Dit moeten we nu vasthouden, maar deden we niet.. weer een fout in de organisatie en de 3-2 was een feit.
In de slotfase nog een aderlating voor de selectie van D1, want we moesten met 10 man verder.. Bastian ging hard door zijn knie heen en ging ook strompelend het veld af. 3-2 achter en met 10 man nog zeker 7 minuten op de klok is heel lastig. We creeerde erg veel kansen, maar waren niet meer scherp en kregen de bal er niet in. Jill redde nog 1 keer knap en zorgde voor veel goede lange ballen in de slotfase, maar helaas is het ons niet gelukt om een punt te pakken in Gorinchem.
Complimenten voor Unitas die de kansen goed benutte en keihard heeft gewerkt tot en met de laatste seconde. Ondanks dat we beter speelde dan de tegenstander hebben we bij lange na niet ons eigen niveau gehaald, want we kunnen zoveel beter en het is jammer dat dit er wederom niet uitkwam. De tegenstander was lovend over ons veldspel, maar we kunnen nog niet tevreden zijn, omdat we weten dat we beter moeten en vooral kunnen voetballen!
Man off the match: Nigel de Deugd. Onze vaste waarde in het elftal, die het vooral als opkomende linksback heel goed doet.
Op naar dinsdag en donderdag. Dan gaan we trainen en werken we toe naar de thuiswedstrijd tegen de Alblas D1. U komt toch ook kijken?
We voetballen volgende week thuis om 10.00.