Datum

14 november 2015 8:30

Accommodatie

Onbekend

Een wedstrijd tegen de Dordtenaren die 3 plekken boven ons stonden en we moesten dus aan de bak.

Voor het eerst waren we compleet en hadden we eindelijk de luxe dat we 3 wissels op de bank hadden zitten.
Sven is bijna weer 100% fit, Jelle is ook weer 75% fit en ook Junior is op de goeie weg!

De opstelling: Jill, Nigel, Delano, Lizzy, Bastian, Senna, Sven, Timo, Junior, Lucas en Chris.
Wissels: Milan, Dane en Jelle.

De wedstrijd begon lekker vroeg om 8.30 op het kunstgrasveld van voetbalvereniging Wieldrecht. Na de scherpe warming up waar een goed positiespel zichtbaar was begonnen we ook redelijk scherp.
We hadden veel balbezit en met name Senna, Sven en Timo combineerde goed op het middenveld. Al vrij snel kwam de 1e kans na een goede opbouw van Lizzy, Delano en kregen via Timo een aardige kans op de 0-1, maar kans 1 ging er niet in.
KANS 2 daarentegen wel. Na een goede bal van Sven werd Chris weggestuurd. Het combineren in de 16 meter van Wieldrecht was mooi om te zien. Van chris naar sven, naar lucas, naar junior en uiteindelijk Timo die na wat pingelwerk de schitterende assist van Junior binnentikte. Een terechte 0-1 voorsprong voor de talenten in het blauw-wit. Lang bleven wij niet meer in balbezit, want Wieldrecht werd beter en vooral feller. Wij waren bij lange na niet fel genoeg en hierdoor werden we bij vlagen overklast wat totaal niet nodig was.
Vooral de goede nr. 7 van Wieldrecht zorgde voor enkele gevaarlijke acties waar zowel Lizzy en Delano lastig grip op hadden. Jill redde ons knap na 15 minuten spelen op de klok. Vaak werd in de opbouw bastian of nigel gezocht, maar beide waren in balbezit te onrustig aan de bal. In minuut 15 moesten we noodgedwongen wisselen, omdat Delano een harde schop op zijn enkel kreeg. Milan nam zijn plek over.
Ook Jelle kwam na 3 weken niet gevoetbald te hebben door een knieblessure het veld in i.p.v. Junior. Zowel Junior als Jelle waren beide super gedreven omdat het weer hun eerste minuten waren. De buitenspelers waren van beide kanten sowieso dreigend. Chris op rechts zorgde met zijn snelheid vaak voor kansen en mogelijkheden, maar nogmaals we waren voor de goal niet scherp.. Kansjes kwamen er veel, niet hele grote, maar zeker 7 kansjes waar er 1 of 2 in van moeten met spelers op dit niveau. Lucas speelde sterk in de spits, maar scoren lukte niet, Timo pingelde te veel, Sven en Senna kregen wat schotmogelijkheden, maar durfde of wilde niet, Chris en Jelle gingen te weinig voor de eigen actie en kozen vaak voor een voorzet. Lucas kreeg nog een mogelijkheid op een vrij belangrijk moment in de wedstrijd, maar werd gevloerd door de keeper van Wieldrecht.. dat de scheidsrechter hier niet voor floot en een penalty voor gaf was ongelooflijk, maar we moeten verder en ook met foutjes van de scheidsrechter moeten we leren leven, want verder floot hij een redelijk goede wedstrijd.
In minuut 20 was het een lichte overtreding die werd gemaakt door 1 van onze verdedigers op zo´n 18 meter vd goal. 2 man van Wieldrecht achter de bal, de eerste man stapt over de bal, onze hele muur springt uit elkaar door het overstapje en de man die er achter kwam kon daarna vrij binnenschieten. Het zicht voor onze keepster was verdwenen door de muur die opsprong en zo kwamen we op een 1-1 tussenstand. Knap ingestudeerd, maar het werd ook te makkelijk gemaakt door ons. In de slotfase was Wieldrecht beter en hebben vooral Bastian, Lizzy, Milan en Nigel ons achterin gered!
1-1 rust: In de rust hadden we geen kleedkamer tot beschikking, want een brutaal ´uit´elftal dat een bespreking deed wilde de gedeelde kleedkamer niet verlaten en barricadeerde de kleedkamer deur. Noodgedwongen namen we plaats in de krappe gang van het complex op de koude vloer. Ideaal is het niet, maar goed ook daar kunnen we bespreken wat er goed en minder goed gaat en genieten van een bekertje limonade.
Senna verlaat met lichte pijntjes het veld en Dane neemt zijn plek op het middenveld over.
In de 2e helft kwamen we razendsnel op voorsprong na een goede cornerbal van Bastian die werd weggewerkt door de achterhoede van Wieldrecht.. Gelukkig hebben wij altijd iemand die de afvallende bal afwacht! Nigel denkt niet lang na en schiet de bal met een boogbal richting de goal. De keeper van Wieldrecht verkijkt zich op het schot en zo beland de bal mooi in de rechterbovenhoek. 1-2 dankzij Nigel.
Hierna bleven wij de betere ploeg voetballend gezien en konden we vaak kansen creëren, maar het ontbrak aan scherpte! Jelle was aanvallend sterk samen met Chris en Lucas, maar scoren lukte niet meer..
Gelukkig zette Jill, Lizzy en Sven met name de achterhoede en het middenveld juist neer waardoor Wieldrecht er in het begin van de 2e helft moeilijk doorheen kwam. In minuut 14 was het een vrije trap die ong. 5 meter bij de cornervlag vandaan werd gegeven aan Wieldrecht. Wederom een ingestudeerd dood spelmoment die werd benut door Wieldrecht. 2-2 tussenstand.  In de rust nog duidelijk aangegeven dat we weten wat de kracht is van de tegenstander en wat ze doen bij corners en vrije trappen. We hielden ons helaas niet aan gemaakte afspraak.
Hierna werd de spanning hoger, ging de wedstrijd op en neer.. we waren voetballend beter dat was duidelijk, maar Wieldrecht was scherper, feller en slimmer in veel duels. In minuut 17 was het Junior die het veld in kwam voor Jelle en Senna die voor Sven het veld in kwam (speelde beide erg goed, maar i.v.m. blessure worden de speelminuten rustig opgebouwd). Met Senna hoopte we op wat meer duelkracht in het spel! Dit was er ook, maar helaas was hij 1 van de weinige die fel was en af en toe een slimme overtreding maakte.
In minuut 21 was het een goede redding van Jill die ons in de wedstrijd hield, de opbouw snel via linker centrale verdediger Milan. Milan dribbelde na een mooi driehoekje met Lizzy en Nigel het middenveld in. Hij stuurde Dane weg, Dane kreeg veel ruimte, dribbelde de 16 in, maar in plaats van de goal te zoeken koos hij voor de zijkant en gaf de bal aan Junior die ook voor de moeilijke optie ging en zo lieten we wederom een grote mogelijkheid liggen. Nadat ook Wieldrecht via nr. 7 en nr. 11 wat redelijke mogelijkheden kreeg besloten we Delano nog even in te brengen op de hoop dat hij met zijn drive langs de rechterlijn nog wat gevaar kon stichten. Bastian speelde een goede 2e helft, had hard gewerkt, was erg moe en verliet het veld.
Dit zorgde meteen voor dreiging langs de lijn en via Delano kwam de bal bij het middenveld, Dane en Senna combineerde samen door de achterhoede van Wieldrecht heen en Junior wist uiteindelijk door wat mooie schijnbewegingen vrij te komen op zo´n 5 meter voor de goal en na 28 minuten op de klok wisten we de 2-3 te scoren! Een mooie ontlading en zo hoopte we ook de overwinning binnen te slepen. Verdedigend spelen de laatste paar minuten en dan nemen we 3 punten mee naar sportpark Oostpolder, maar Wieldrecht zette druk.. kwamen in de 16 meter en via via kregen ze nog 2 cornerballen in de slotfase. In de 30e minuut kwam de fatale cornerbal.. Wederom een ingestuurde bal die schitterend werd binnengeschoten door de verdediger van Wieldrecht D1. Hij kwam na een loopactie geheel vrij bij de 1e paal en schoot de bal in de bovenhoek. 3-3 met nog maximaal 1á2min op de (reserve) klok.
Senna was nog bijna de redder na een schot vanaf ong. 30 meter, maar deze ging keihard op de bovenkant van de lat! Helaas hebben we niet kunnen winnen en verloren we 2 punten dit weekend.
Volgende week reizen de mannen en vrouwen van Drechtstreek D1 af naar Beesd voor de 9e competitiewedstrijd van het programma.
Wilt u komen kijken, we voetballen om 10.30 bij BZC´14 D1.