Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Van door griep overmand, naar slapen met de bal in je mand

Van door griep overmand, naar slapen met de bal in je mand

Drechtstreek 5

6 - 1

IFC 5

Competitie

4e klasse 11

Datum

19 maart 2022 14:00

Scheidsrechter

P.J.J. Waals

Accommodatie

Sportpark Oostpolder
Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

PAPENDRECHT - Het Vijfde heeft afgelopen zaterdag de achterstand in de Vierde Klasse 11 op koploper VVGZ teruggebracht tot drie punten. Op een zonovergoten Sportpark Oostpolder liet de ploeg niets heel van het bezoekende IFC 5 met een eclatante 6-1 overwinning.

Door covid-gevalletjes, reisjes met geliefden, het verdedigen van de Noors-Russische grens en andere afmeldingen moest Paul in de afgelopen week aan de slag om spelers te regelen. Gelukkig waren Chris en Jan (die na afloop van de wedstrijd Dion bleek te heten) van Het Zesde en teamloze keeper Robin bereid om de selectie van Het Vijfde te versterken. Ook Griff was weer van de partij, waardoor ook de reservebank qua kwantiteit en kwaliteit goed gevuld was.

De thuisploeg bracht de volgende elf spelers in het veld om de wedstrijd te starten. Robin stond op goal en zag voor zich een defensie van Hurk, Michel, Wim en Bakkertie. Het middenveld bestond uit Dion, Heijst, Nick en Marcel. Voorin vormden Peter en Frank het aanvalsduo. Naast Chris en Griff zaten ook Mocs, Paul en Stijn op de bank. De laatste klaagde voorafgaand aan de wedstrijd over griepverschijnselen en vond het ook goed als helemaal niet hoefde te spelen. Hierover later mee.

Het bezoekende IFC staat op de laatste plaats in de competitie en viel vooral op door de vele jonge koppies in het team. Menig speler van Het Vijfde had zomaar de vader van één van de tegenstrevers kunnen zijn. Al snel bleek dat de Ambachters een leuk positiespel kunnen spelen, maar weinig effectiviteit in de voorhoede hadden. De Drechtstreek-defensie maakten de voorwaartse acties van de bezoekers koelbloedig onschadelijk en, waar nodig, trad Robin handelend op.

Aan de andere kant van het veld kreeg Het Vijde de betere mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit. Peter en Frank kwamen net tekort in kansrijke positie en Nick werd net de voet dwars gezet, toen hij dreigde door te breken. Het dynamische duo Heijst en Nick heerste centraal op het middenveld, waar Marcel snel moest afhaken door malheur aan de hamstring. Hij werd vervangen door Chris.

Halverwege de eerste helft brak de thuisploeg de wedstrijd open. Michel bereikte Peter op de rand van het strafschopgebied. De spits draaide snel en drukte hard af, waarmee hij de Ambachtse  goalie kansloos liet voor de 1-0. De jonge honden van IFC bleven hun positiespel spelen, maar begonnen ook steeds meer tegen elkaar te miepen. Hiermee werd het spel van de bezoekers er niet beter op. De wedstrijd kabbelde rustig door tot scheids Waals blies voor het einde van het eerste bedrijf.

Na de welverdiende thee kwam Paul voor Michel, die taxi moest spelen richting een vliegveld, en Stijn kwam Peter aflossen. Binnen de kortste keren resulteerde deze laatste wissel in de verdubbeling van de voorsprong van Het Vijfde. Chris haalde op rechts de achterlijn en frommelde het speeltuig via allerlei omwegen voor de goal, waar Stijn net iets oplettender was dan zijn directe tegenstander en de bal van dichtbij binnen werkte, 2-0.

Kort daarna ging de wedstrijd in het slot met dank aan een vijandelijke verdediger. Stijn brak op snelheid door de laatste linie van IFC en dacht onreglementair tegen het kunstgras te worden gewerkt. Scheids Waals liet echter gewoon doorspelen en pardoes was een Ambachtse verdediger dusdanig van slag dat hij de bal van randje zestien in zijn eigen doel schoot, 3-0. Daarna liet Frank zich aflossen door Griff om wat frisse benen in het voorste compartiment van de ploeg te krijgen. De invaller liet zich gelijk gelden met wat fraaie staaltjes techniek.

Bij IFC waren ze inmiddels alleen nog maar met elkaar bezig. Ook grensrechter Peter moest het vanaf de Ambachtse bank ontgelden, waarbij de vriendelijkste Drechtstreker zich zelf wat agressief uitte tegen de bankzitters. Dan moet je het bont hebben gemaakt. Tussen de lijnen begon Het Vijfde met het gallery play dat de in grote getalen opgekomen supporters verdiend hadden. Wim onderscheidde zich met een prachtige aanname van een hoge bal, die volgens hem zelf nog het meest leek op “wat die irritante buitenspeler van Ajax altijd doet” (Anthony, red.). Het Vijfde voerde ondertussen de score op. Heijst schilderde een corner met uiterste precisie op het hoofd van Dion, die keihard de 4-0 tegen de touwen kopte.

Daarna was het Stijn, die de liggende tegenstander met twee nekschoten uit zijn lijden verloste. Eerst schatte hij een uitstekende diepe bal van Bakkertie op waarde door op snelheid de verdedigers zijn hielen te tonen en vervolgens koel doeltreffend uit te halen, 5-0. Richting het einde van de wedstrijd maakte de spits zijn hattrick compleet door een voorzet van Heijst, na een prachtige aanval met snelle combinaties, goed bij de eerste paal binnen te koppen voor de 6-0. Na deze wedstrijd weten we dat Stijn zich voortaan beter elke zaterdag grieperig kan voelen, want dan is hij zo veel meer effectiever in de afronding dan normaal. Al die foto’s in de groepsapp van gesigneerde ballen in bed enzo nemen we dan wel voor lief.

De wedstrijd kabbelde naar het eindsignaal en de verminderde concentratie aan de kant van Het Vijfde gaf de bezoekers de kans om de eer te redden. Bij een eerste kans kon het verdedigershart van Hurk een tegengoals niet verdragen, waardoor hij met een uiterste krachtsinspanning met een sliding een Ambachtse treffer wist te voorkomen. Vlak voor tijd ging de ‘nul’ er alsnog aan (jammer, want een wedstrijd zonder tegengoals is voor Het Vijfde al sinds 1323 geleden). Wim besloot ook eens een stiftje te proberen tijdens het uitverdedigen en leidde daarmee een vrije schotkans voor IFC in. Nu waren Robin en zelfs Hurk kansloos, waardoor Waals enkele ogenblikken later bij een stand van 6-1 voor het laatst zijn fluit kon laten schallen.

De overwinning brengt Het Vijfde steviger op de tweede plaats in de competitie en dit was niet het enige heugelijke nieuws van de middag. Naast dat Mocs zich kon sparen voor de marathon van Rotterdam van over een paar weken werd ook bekend dat Laurens volgend jaar zijn rentree zal gaan maken. Dit brengt diverse spelers met toch wel enige behoefte om na deze jaargang de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen ertoe om er nog maar een seizoen aan vast te plakken. Dit alles leidt uiteraard tot één laatste vraag: “Emiel! Rentree wanneer?!”

Opstelling: Robin; Hurk, Michel (Paul), Wim, Bakkertie; Dion, Heijst, Nick, Marcel (Chris); Peter (Stijn), Frank (Griff)

Scoreverloop: 1-0 Peter (Michel); 2-0 Stijn (Chris); 3-0 ED; 4-0 Dion (Heijst); 5-0 Stijn (Bakkertie); 6-0 Stijn (Heijst); 6-1

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!