Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Het Vijfde op eclatante wijze langs GSC ODS

Het Vijfde op eclatante wijze langs GSC ODS

Drechtstreek 5

6 - 2

GSC/ODS 3

Competitie

4e klasse 11

Datum

25 september 2021 14:30

Scheidsrechter

P.J.J. Waals

Accommodatie

Sportpark Oostpolder
Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

PAPENDRECHT - Drechtstreek 5 heeft zijn start van de competitie in de Vierde klasse 11 niet gemist. Na een vermakelijke wedstrijd moest het bezoekende GSC ODS 3 zijn meerdere erkennen in de blauwwitte thuisploeg. De uiteindelijke 6-2 eindstand gaf vooral de verhoudingen in de tweede helft goed weer.

Ondanks het heerlijke weer op het Sportpark Oostpolder liet de aankomende winter zich al voelen in de spelersopkomst van Het Vijfde. Een krappe selectie van dertien man, waarvan de gemiddelde leeftijd opmerkelijk hoog te noemen was, stond desondanks paraat om de seizoensopener tot een goed einde te brengen. De blauwwitte defensie bestond uit keeper Hengel, Mike, Michel, Wim en Bakkertie. Nick, Marcel en Ado vormden de geroutineerde middenlinie met voor hen een aanval van Auwi, Kuil en Stijn. Op de bank namen Slinger en Frank plaats naast de fanatieke aanhangers Pepe, Emiel (rentree wanneer?), Tikkel, Jos, Veth en Dries. Grens Hurk en scheids Waals zorgden voor de wedstrijdleiding.  

Tegenstander GSC ODS trad aan met een team van jonge enthousiastelingen, dat direct na het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe trok. De afstemming tussen verdediging en middelveld van Het Vijfde was niet optimaal en zag binnen de kortste keren een vijandelijke speler in het strafschopgebied opduiken, die vervolgens ook nog doeltreffend afdrukte, 0-1. Drechtstreek hield daarna moeite met de positiewisselingen en het prima positiespel van de bezoekers. Ook het feit dat Het Vijfde het maar niet voor elkaar kreeg om de bal meer dan tien passes achter elkaar in de ploeg te houden, maakte het er allemaal niet makkelijker op.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Kuil en Frank hadden inmiddels van plek gewisseld en een afgeslagen aanval kwam bij Ado terecht. De middenvelder schatte de loopactie in het centrum van Auwi op waarde en penseelde de bal precies op de blonde haardos van de buitenspeler. De mooie boogkopbal viel precies over de niet al te grote Dordtse goalie tegen de touwen, 1-1. Lang kon de thuisploeg niet van deze gelijkmaker genieten, want een goede GSC-aanval leidde tot een vrije schotmogelijkheid, die via de binnenkant van de paal uitermate goed werd benut, 1-2. Even later voorkwam Hengel met een snelle handbeweging zelfs een nog grotere achterstand, toen hij een grote kans vakkundig verijdelde.

Ondanks het matige spel van Het Vijfde kon toch met een gelijke stand de rust worden aangevangen. Stijn dribbelde zijn directe tegenstander een aantal keer voorbij en besloot zijn actie met een prachtige voorzet, die bij de tweede paal door Auwi werd ingeschoten voor de 2-2. In het kleedlokaal stemde de thuisploeg één en ander wat beter op elkaar af en met Slinger voor Stijn werd de tweede helft in gang gezet.

Het Vijfde leek wel ontketend in het tweede bedrijf. GSC ODS had meer de bal, kreeg wat kleine mogelijkheden, maar stuitte op een onverzettelijke Drechtstreek-defensie. Aan de andere kant van het veld geselden de blauwwitte aanval de vijandelijke verdedigers. Auwi liep zijn back meer dan eens voorbij alsof hij er niet stond en besloot één van zijn acties met een afgemeten voorzet bij de tweede paal, waar Frank zich naar toe had bewogen. De stuit van de bal maakte het speeltuig een ideaal doelwit voor een halve omhaal. Met een atletische sprong, waarvan de ‘hang-time’ ongeveer tien seconden moet hebben bedragen, bracht de spits zijn lijf in de positie om de bal heerlijk binnen te volleren. De veters van de rechterschoen raakten het centrum van de bal op perfecte wijze, waardoor de 3-2 als een granaat insloeg achter de volslagen kansloze GSC-goalie. Ongekende scenes braken uit op en rond het veld, waarbij de doelpuntenmaker zijn goal vierde met een ‘Dessersje’ bij de cornervlag. Tikkel was jammer genoeg net te laat met bier gooien en over de hekken klimmen.

Na de voorsprong gingen de remmen er bij de thuisploeg echt af. De verdedigers en middenvelders braken de vijandelijke aanvallen consequent en snel af en zorgden voor precieze aanvoer voor het aanvallende compartiment. Auwi profiteerde hier optimaal van door een karakteristieke dribbel met een vies stiftje te bekronen en zijn hattrick te vervolmaken, 4-2. Frank miste kort daarop voor open goal op aangeven van Auwi door te weigeren zijn linkervoet te gebruiken. Geheel terecht werd de spits terstond gewisseld voor Kuil.

GSC probeerde met de moed der wanhoop de aansluitingstreffer te maken, maar liet daarbij grote ruimtes aan de op stoom geraakte Drechtstreek-aanval. Stijn miste eerst nog een dot van een kans door net naast te schieten, maar was even later wel de maker van de 5-2 door een aanval over vele schijven (de hele defensie, inclusief keeper claimden na afloop een plek in het stukje) en een voorbereidende actie van Auwi met kracht en precisie binnen te schieten. Aan de andere kant moest Hengel nog een enkele keer handelend optreden en bleek ook een engeltje op de lat te hebben zitten. Ook deed de goalie de spanning stijgen door samen met Michel een kort positiespelletje in de eigen zestien te doen met een zwik jagende tegenstanders in de buurt.

Het Vijfde ging door met kansen en mogelijkheden bij elkaar spelen en uiteindelijk was het Ado, die voor het slotakkoord op de warme gemalen autobanden van het kunstgrasveld tekende. Auwi had weer eens de vijandelijke verdediging dolgedraaid en legde van de achterlijn de bal panklaar voor de kale middenvelder, die gedecideerd afdrukte voor de 6-2 eindstand. Na afloop vierde Het Vijfde niet alleen het verdwijnen van het anderhalve-meter-geneuzel in de gezellig drukke kleedkamer, maar trakteerde Kuil op vloeibare beschuit met muisjes vanwege de geboorte van zijn derde telg. Deze vieringen werden de rest van de middag voortgezet op het zonovergoten terras van de kantine.

Met deze uitstekende start nestelt Het Vijfde zich in de top van de Vierde klasse 11. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij het eveneens uitstekend gestarte Nieuw-Lekkerland 3.

Opstelling: Hengel; Mike (Stijn), Michel, Wim, Bakkertie; Marcel, Nick, Ado; Auwi (Frank), Kuil (Frank (Kuil), Stijn (Slinger)

Scoreverloop: 0-1; 1-1 Auwi (Ado); 1-2; 2-2 Auwi (Stijn); 3-2 Frank (Auwi); 4-2 Auwi; 5-2 Stijn (Auwi); 6-2 Ado (Auwi)

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!